In deze minor kijk je naar de belangrijkste kringloopsystemen aan het aardoppervlak en naar de invloed die de mens uitoefent op die grootschalige systemen. Je maakt kennis met processen in bodems, grondwaterreservoirs, meren en oceanen. Hoe kun je theoretisch en kwantitatief inzicht krijgen in die systemen? Welke analytische en statistische methoden, in het lab of vanachter de computer, kun je daarbij gebruiken?

• Je hebt een vwo-diploma met profiel natuur & techiek of natuur & gezondheid, met natuurkunde in je pakket.
  • Deze minor is 30 of 37,5 EC (vier of vijf cursussen van elk 7,5 EC).

Hieronder is tussen haakjes de periode (1/2/3/4) en het timeslot (A/B/C/D) aangegeven per cursus, zie roosters. Meer informatie vind je bij de cursusbeschrijving in de Onderwijscatalogus.

Verplicht

Je volgt tenminste één van deze twee cursussen:

GEO1-1191 Systeem aarde 1 (1A/D)
GEO1-4192 Systeem aarde 2 (2A/D)

Keuze

Je maakt een keuze uit de volgende cursussen:

GEO2-1207 Geochemische cycli (1C)
GEO2-1202 Fysische chemie (1D)
GEO2-4203 Physical Hydrology (1D)
GEO3-1308 Geochemische processen aan het aardoppervlak (2D)
GEO3-4301 Soil and Water Contamination (2B)
GEO3-1330 Water in GEO processes (3B) (Ingangseis: GEO2-4203 Physical Hydrology)

Op deze pagina vind je een cursusplanner, waarop een overzicht is van de cursusinformatie in een minor. Op de pagina gaat het om de minor Aarde, water en milieu.

Cursusrooster

De roosters van de cursussen waarvoor je je hebt ingeschreven, vind je uiterlijk vier weken voor aanvang in MyTimetable (pc) of de MyUU app (smartphone/tablet). Je moet eerst zelf je cursussen toevoegen in één van deze systemen. Log hiervoor altijd in met je Solis-id en wachtwoord, zodat alles opgeslagen en in beide systemen zichtbaar blijft. Groepsindelingen worden bij aanvang van de cursus bekendgemaakt door de docent tijdens het college of op Blackboard. Zodra je weet in welke groep je zit, kun je je persoonlijke rooster compleet maken. Het kan -en zal- voorkomen dat je rooster kort voor aanvang gewijzigd wordt. Check dus geregeld je rooster!

Bekijk de verklaring gebouwenafkortingen voor meer informatie over de locaties.

Let op! Alle overige cursusinformatie (studiewijzer, elektronische leeromgeving) wordt twee weken voor aanvang van een cursus gepubliceerd. Cursussen die individuele begeleiding vergen, hebben geen rooster. Hiervoor maak je zelf afspraken met je docent.

Timeslots

Het timeslotmodel helpt je te voorkomen dat je kiest voor cursussen waarvan de hoorcolleges, werkgroepen of tentamen tegelijkertijd plaatsvinden. Zorg ervoor dat je in één periode cursussen volgt uit verschillende timeslots. Deze kun je altijd combineren. De weekindeling is als volgt:

Onderwijsjaarrooster

Het onderwijsjaarrooster geeft je een overzicht van de onderwijs- en tentamenperiodes en vrije dagen in een academisch jaar. Klik op de afbeelding voor een toelichting van de kalender.

> Klik op afbeelding voor toelichting (PDF)

Inschrijven

Als je studeert aan de Universiteit Utrecht dan schrijf je je in via OSIRIS. Je moet je zowel voor de minor als voor elke cursus afzonderlijk inschrijven.

Deze minor is ook beschikbaar voor studenten die studeren aan een hogeschool of aan een andere universiteit. Als je studeert aan een andere hogere onderwijsinstelling, schrijf je dan in via Osiris Online application.

Inschrijfperiodes

Schrijf je je tijdens deze inschrijfperiodes in, dan is er vrijwel altijd plaats in de cursus van je eerste keus.

• Periode 1 (Start onderwijs: maandag 31 augustus 2020)
    Inschrijving: Tuesday 2 juni t/m zondag 28 juni 2020
  • Periode 2 (Start onderwijs: maandag 19 november 2020)
    Inschrijving: maandag 14 september t/m zondag 27 september 2020
  • Periode 3 (Start onderwijs: maandag 8 februari 2021)
    Inschrijving: maandag 2 november t/m zondag 29 november 2020
  • Periode 4 (Start onderwijs: maandag 26 april 2021)
    Inschrijving: maandag 1 feburari t/m zondag 28 februari 2021

Na-inschrijvingsdagen

Wil je achteraf toch liever naar een andere cursus, of ben je vergeten gebruik te maken van de inschrijfperiode, dan heb je nog een tweede kans op de na-inschrijvingsdagen. Je kunt dan alleen nog terecht bij de cursussen waar nog plaats is, dus je keuze is veel beperkter!

• Periode 1 Na-inschrijving: maandag 17 en dinsdag 18 augustus 2020
  • Periode 2 Na-inschrijving: maandag 26 en dinsdag 27 oktober 2020
  • Periode 3 Na-inschrijving: maandag 25 en dinsdag 26 januari 2021
  • Periode 4 Na-inschrijving: dinsdag 6 en woensdag 7 april 2021

Meer informatie

De studieadviseur Aardwetenschappen kan je meer vertellen over deze minor. Bel naar (030) 253 5152 of stuur een email naar studieadviseur.aw@uu.nl.