In deze minor kijk je naar de belangrijkste kringloopsystemen aan het aardoppervlak en naar de invloed die de mens uitoefent op die grootschalige systemen. Je maakt kennis met processen in bodems, grondwaterreservoirs, meren en oceanen. Hoe kun je theoretisch en kwantitatief inzicht krijgen in die systemen? Welke analytische en statistische methoden, in het lab of vanachter de computer, kun je daarbij gebruiken?

• Je hebt een vwo-diploma met profiel natuur & techiek of natuur & gezondheid, met natuurkunde in je pakket.
  • Deze minor is 30 of 37,5 EC (vier of vijf cursussen van elk 7,5 EC).

Hieronder is tussen haakjes de periode (1/2/3/4) en het timeslot (A/B/C/D) aangegeven per cursus, zie roosters. Meer informatie vind je bij de cursusbeschrijving in de Onderwijscatalogus.

Verplicht

Je volgt tenminste één van deze twee cursussen:

GEO1-1191 Systeem aarde 1 (1A/D)
GEO1-4192 Systeem aarde 2 (2A/D)

Keuze

Je maakt een keuze uit de volgende cursussen:

GEO2-1207 Geochemische cycli (1C)
GEO2-1202 Fysische chemie (1D)
GEO2-4203 Physical Hydrology (1D)
GEO3-1308 Geochemische processen aan het aardoppervlak (2D)
GEO3-4301 Soil and Water Contamination (2B)
GEO3-1330 Water in GEO processes (3B) (Ingangseis: GEO2-4203 Physical Hydrology)

Cursusrooster

De roosters van de cursussen waarvoor je je hebt ingeschreven, vind je uiterlijk vier weken voor aanvang in MyTimetable (pc) of de MyUU app (smartphone/tablet). Je moet eerst zelf je cursussen toevoegen in één van deze systemen. Log hiervoor altijd in met je Solis-id en wachtwoord, zodat alles opgeslagen en in beide systemen zichtbaar blijft. Groepsindelingen worden bij aanvang van de cursus bekendgemaakt door de docent tijdens het college of op Blackboard. Zodra je weet in welke groep je zit, kun je je persoonlijke rooster compleet maken. Het kan -en zal- voorkomen dat je rooster kort voor aanvang gewijzigd wordt. Check dus geregeld je rooster!

Bekijk de verklaring gebouwenafkortingen voor meer informatie over de locaties.

Let op! Alle overige cursusinformatie (studiewijzer, elektronische leeromgeving) wordt twee weken voor aanvang van een cursus gepubliceerd. Cursussen die individuele begeleiding vergen, hebben geen rooster. Hiervoor maak je zelf afspraken met je docent.

Timeslots

Het timeslotmodel helpt je te voorkomen dat je kiest voor cursussen waarvan de hoorcolleges, werkgroepen of tentamen tegelijkertijd plaatsvinden. Zorg ervoor dat je in één periode cursussen volgt uit verschillende timeslots. Deze kun je altijd combineren. De weekindeling is als volgt:

Onderwijsjaarrooster

Het onderwijsjaarrooster geeft je een overzicht van de onderwijs- en tentamenperiodes en vrije dagen in een academisch jaar. Klik op de afbeelding voor een toelichting van de kalender.

> Klik op afbeelding voor toelichting (PDF)

Inschrijven

Als je studeert aan de Universiteit Utrecht dan schrijf je je in via OSIRIS. Je moet je zowel voor de minor als voor elke cursus afzonderlijk inschrijven.

Deze minor is ook beschikbaar voor studenten die studeren aan een hogeschool of aan een andere universiteit. Als je studeert aan een andere hogere onderwijsinstelling, schrijf je dan in via Osiris Online application.

Let op! Deze minor is niet af te ronden binnen één semester.

Inschrijfperiodes

Schrijf je je tijdens deze inschrijfperiodes in, dan is er vrijwel altijd plaats in de cursus van je eerste keus.

• Periode 1 (Start onderwijs: maandag 2 september 2019)
    Inschrijving: maandag 3 juni t/m zondag 30 juni 2019
  • Periode 2 (Start onderwijs: maandag 11 november 2019)
    Inschrijving: maandag 16 september t/m zondag 29 september 2019
  • Periode 3 (Start onderwijs: maandag 3 februari 2020)
    Inschrijving: maandag 28 oktober t/m zondag 24 november 2019
  • Periode 4 (Start onderwijs: maandag 20 april 2020)
    Inschrijving: maandag 27 januari t/m zondag 23 februari 2020

Na-inschrijvingsdagen

Wil je achteraf toch liever naar een andere cursus, of ben je vergeten gebruik te maken van de inschrijfperiode, dan heb je nog een tweede kans op de na-inschrijvingsdagen. Je kunt dan alleen nog terecht bij de cursussen waar nog plaats is, dus je keuze is veel beperkter!

• Periode 1 Na-inschrijving: maandag 19 en dinsdag 20 augustus 2019
  • Periode 2 Na-inschrijving: maandag 21 en dinsdag 22 oktober 2019
  • Periode 3 Na-inschrijving: maandag 20 en dinsdag 21 januari 2020
  • Periode 4 Na-inschrijving: maandag 30 en dinsdag 31 maart 2020

Meer informatie

De studieadviseur Aardwetenschappen kan je meer vertellen over deze minor. Bel naar (030) 253 5152 of stuur een email naar studieadviseur.aw@uu.nl.