Let op! De samenstelling van het minorpakket kan als gevolg van aanpassingen in het onderwijsprogramma van de bacheloropleiding Aardwetenschappen mogelijk wijzigen zowel qua inhoud als qua periode/timeslot.

In deze minor kijk je naar de belangrijkste kringloopsystemen aan het aardoppervlak en naar de invloed die de mens uitoefent op die grootschalige systemen. Je maakt kennis met processen in bodems, grondwaterreservoirs, meren en oceanen. Hoe kun je theoretisch en kwantitatief inzicht krijgen in die systemen? Welke analytische en statistische methoden, in het lab of vanachter de computer, kun je daarbij gebruiken?

• Je hebt een vwo-diploma met profiel natuur & techiek of natuur & gezondheid, met natuurkunde in je pakket.
  • Deze minor is 30 of 37,5 EC (vier of vijf cursussen van elk 7,5 EC).

Hieronder is tussen haakjes de periode (1/2/3/4) en het timeslot (A/B/C/D) aangegeven per cursus, zie roosters. Meer informatie vind je bij de cursusbeschrijving in de Onderwijscatalogus.

Verplicht

Je volgt tenminste één van deze twee cursussen:

GEO1-1191 Systeem aarde 1 (1A/D)
GEO1-4192 Systeem aarde 2 (2A/D)

Keuze

Je maakt een keuze uit de volgende cursussen:

GEO2-1207 Geochemische cycli (1C)
GEO2-1202 Fysische chemie (1D)
GEO2-4203 Physical Hydrology (1B)
GEO3-1308 Geochemische processen aan het aardoppervlak (2D)
GEO3-4301 Soil and Water Contamination (2B)
GEO3-1330 Water in GEO processes (3B) (Ingangseis: GEO2-4203 Physical Hydrology)

Stel op een eenvoudige manier je vakkenpakket samen via de CursusPlanner van de Universiteit Utrecht

Cursusrooster

De roosters van de cursussen waarvoor je je hebt ingeschreven, vind je twee weken voor aanvang in MyTimetable (pc) of de MyUU app (smartphone/tablet). Je moet eerst zelf je cursussen toevoegen in één van deze systemen. Log hiervoor altijd in met je Solis-id en wachtwoord, zodat alles opgeslagen en in beide systemen zichtbaar blijft. De cursussen en tentamens die op de campus plaatsvinden zijn te zien in MyTimeTable. De cursussen die online gefaciliteerd worden vind je op Blackboard. De online tentamens worden wel vermeld in MytimeTable. Groepsindelingen worden bij aanvang van de cursus bekendgemaakt door de docent tijdens het college of op Blackboard. Zodra je weet in welke groep je zit, kun je je persoonlijke rooster compleet maken. Het kan -en zal- voorkomen dat je rooster kort voor aanvang gewijzigd wordt. Check dus geregeld je rooster en zie mogelijke wijzigingen uitgelegd op Blackboard!

Bekijk de verklaring gebouwenafkortingen voor meer informatie over de locaties.

Let op! Alle overige cursusinformatie (studiewijzer, elektronische leeromgeving) wordt gemiddeld twee weken voor aanvang van een cursus gepubliceerd. Cursussen die individuele begeleiding vergen, hebben geen rooster. Hiervoor maak je zelf afspraken met je docent.

Timeslots

Het timeslotmodel helpt je te voorkomen dat je kiest voor cursussen waarvan de hoorcolleges, werkgroepen of tentamen tegelijkertijd plaatsvinden. Zorg ervoor dat je in één periode cursussen volgt uit verschillende timeslots. Deze kun je altijd combineren. De weekindeling is als volgt:

Onderwijsjaarrooster

Het onderwijsjaarrooster geeft je een overzicht van de onderwijs- en tentamenperiodes en vrije dagen in een academisch jaar. Klik op de afbeelding voor een toelichting van de kalender.

> Klik op afbeelding voor toelichting (PDF)

Inschrijven

Als je studeert aan de Universiteit Utrecht dan schrijf je je in via OSIRIS. Je moet je zowel voor de minor als voor elke cursus afzonderlijk inschrijven.

Deze minor is ook beschikbaar voor studenten die studeren aan een hogeschool of aan een andere universiteit. De inschrijfprocedure en praktische zaken staan beschreven op deze website.

Inschrijfperiodes

Schrijf je je tijdens deze inschrijfperiodes in, dan is er vrijwel altijd plaats in de cursus van je eerste keus.

• Periode 1 (Start onderwijs: maandag 6 september 2021)
    Inschrijving: maandag 31 mei t/m zondag 27 juni 2021
  • Periode 2 (Start onderwijs: maandag 15 november 2021)
    Inschrijving: maandag 20 september t/m zondag 3 oktober 2021
  • Periode 3 (Start onderwijs: maandag 7 februari 2022)
    Inschrijving: maandag 1 november t/m zondag 28 november 2021
  • Periode 4 (Start onderwijs: maandag 25 april 2022)
    Inschrijving: maandag 31 januari t/m zondag 27 februari 2022

Na-inschrijvingsdagen

Wil je achteraf toch liever naar een andere cursus, of ben je vergeten gebruik te maken van de inschrijfperiode, dan heb je nog een tweede kans op de na-inschrijvingsdagen. Je kunt dan alleen nog terecht bij de cursussen waar nog plaats is, dus je keuze is veel beperkter!

• Periode 1 Na-inschrijving: maandag 23 augustus t/m dinsdag 24 augustus 2021
  • Periode 2 Na-inschrijving: maandag 25 oktober t/m dinsdag 26 oktober 2021
  • Periode 3 Na-inschrijving: maandag 24 januari t/m dinsdag 25 januari 2022
  • Periode 4 Na-inschrijving: maandag 4 april t/m dinsdag 5 april 2022

Meer informatie

Vragen over de minor kun je per e-mail stellen aan de studieadviseur Aardwetenschappen via studieadviseur.aw@uu.nl. Heb je praktische vragen, bijvoorbeeld over de inschrijving? Mail dan naar studadm.geo@uu.nl.