Studeren met een functiebeperking
Als je een beperking of chronische ziekte hebt, ondersteunt de Universiteit Utrecht je zo veel als mogelijk om je opleiding met succes te kunnen volgen. Bij een beperking of chronische ziekte kun je denken aan:
- visuele, auditieve en motorische beperkingen;
- dyslexie;
- chronische en psychische ziektes (o.a. depressiviteit, een stoornis in het autistische spectrum, AD(H)D, de ziekte van Crohn, diabetes, astma, reuma, ME/CVS, RSI/CANS, etc.).
Mocht je twijfelen of je aandoening als chronisch aangemerkt zou kunnen worden, kun je het beste contact opnemen met de studentendecanen. Voor het maken van een afspraak met een studentendecaan kun je bij contact opnemen met Studentenservice.
Aanvragen via Osiris Zaak
Heb je een beperking/chronische ziekte die je studie zou kunnen belemmeren? Meld je dan via Osiris Student door het aanmaken van een Zaak: aanvraag voorzieningen. Na acceptatie van je aanvraag ontvang je informatie over het vervolg van het proces, waaronder mogelijk een verplichte afspraak met een studieadviseur.
Ben je dit studiejaar gestart met een opleiding aan de faculteit Sociale Wetenschappen? Dan heb je begin juli informatie ontvangen dat je je via Osiris student kunt melden voor de aanvraag van voorzieningen. Mocht je dit nog niet gedaan hebben en je wilt voorzieningen in het onderwijs, meld je dan alsnog zo snel mogelijk via Osiris Student. Heb je nog vragen met betrekking tot studeren met een beperking of chronische ziekte, dan kun je contact opnemen met de studieadviseurs.
Heb je al voorzieningen toegekend gekregen op grond van een beperking/chronische ziekte dan zijn deze opgenomen in Osiris Student. Je hoeft je niet nogmaals te melden voor deze voorzieningen, maar we vragen je wel te controleren in Osiris Student of jouw voorzieningen inderdaad geregistreerd zijn. Mocht dit niet het geval zijn neem dan contact op via studieadviseurs.fsw@uu.nl.
Welke ondersteuning biedt de universiteit?
De voorzieningen zoals besproken met de studieadviseur worden vastgelegd in Osiris. Daarnaast biedt de universiteit (financiƫle) ondersteuning bij studievoortgang en vertraging. Dit kan zijn in de vorm van een training of ondersteuning bij een aanvraag bij de DUO door de studentendecaan. Lees meer informatie over de voorzieningen .