Tutoraat

In de bachelorfase krijg je een persoonlijke begeleider bij wie je altijd terecht kunt met vragen over je opleiding. Deze begeleider, de tutor, is op de hoogte van de inhoud van je studie en de keuzemogelijkheden die er zijn. Bij problemen die je studie beïnvloeden, zoals ziekte, bijzondere familieomstandigheden of studeerproblemen, is de tutor je eerste aanspreekpunt. Mogelijk verwijst je tutor je door naar een studieadviseur, studentendecaan of studentenpsycholoog.

Groepsbijeenkomsten

Je maakt kennis met je tutor in een groepsbijeenkomst in de eerste week van je studie, waarin onder andere aandacht wordt besteed aan het bindend studieadvies (BSA) en de begeleiding van de tutor daarbij. Zo krijg je meer inzicht in wat de opleiding van je verwacht.

Individueel consult

Naast deze groepsbijeenkomsten is de tutor beschikbaar voor individuele consulten. In de eerste onderwijsperiode krijgen alle studenten standaard een individueel gesprek met de tutor. Hierdoor kunnen jullie elkaar vanaf het begin al goed leren kennen.

In het kader van het tutoraat zorgt de opleiding voor voorlichtingsbijeenkomsten over het kiezen van cursussen in het tweede en derde jaar van de bachelor, en het vervolgperspectief na de bacheloropleiding. Ook worden er workshops georganiseerd rondom academische vaardigheden zoals plannen en tentamens maken.

Aan het begin van de studie krijg je je tutor toegewezen. Tweede- en derdejaars studenten kunnen terecht bij de tutor die zij ook hadden in het eerste respectievelijk het tweede jaar. De tutor monitort de studievoortgang en nodigt studenten uit voor een gesprek. Daarnaast kunnen studenten altijd zelf een afspraak maken met de tutor. In het kader van het tutoraat worden in jaar 2 en 3 een aantal activiteiten georganiseerd.