Studeren in het buitenland

Universiteitsbrede informatie over studeren in het buitenland

Wil je je wereld vergroten en extra uitdaging tijdens je studie? Volg dan een deel van je studie in het buitenland. Op deze pagina vind je informatie over studeren in het buitenland die geldt voor jouw opleiding. Via de knop hieronder lees je alle belangrijke algemene informatie, zoals verschillende mogelijkheden, bestemmingen en de aanmelddeadline.

Algemene informatie over studeren in het buitenland

Facultaire informatie over studeren in het buitenland

De faculteit Sociale Wetenschappen heeft overeenkomsten voor een specifiek studiegebied. Als student van deze faculteit mag jij hier bestemmingen uit kiezen. Daarnaast zijn er universiteitsbrede overeenkomsten die openstaan voor studenten van alle faculteiten (tenzij anders vermeld), hier mag jij dus ook uit kiezen.

Bestemmingen

Wil je weten waar je op uitwisseling kunt gaan? Bekijk dan de lijst van alle mogelijke bestemmingen, filter hierbij op‘Sociale Wetenschappen'. Dan zie je alle bestemmingen waar jij als student van de faculteit Sociale Wetenschappen naartoe kan. Afhankelijk van je uiteindelijke bestemming word je begeleid door het facultaire of het universiteitsbrede International Office.

Ervaringen van studenten

Wil je weten hoe het is om in het buitenland te studeren? Een aantal FSW-studenten schrijft een blog over de ervaringen in het buitenland of maakt posts voor de Instagrampagina van het International Office.

Oriëntatie en voorlichting

Zorg dat je op tijd begint met het onderzoeken van de mogelijkheden. Bezoek hiervoor een van de voorlichtingen (zie hieronder) en lees de informatie in het stappenplan voor studeren in het buitenland goed door.

Aanmelding

Meld je aan in Osiris met het formulier op de pagina 'Meld je aan voor een uitwisseling':

Naar het aanmeldformulier

Wat je verder moet regelen

Heb je vragen?

Voor facultaire uitwisselingsprogramma's neem je contact op met het International Office van de faculteit Sociale Wetenschappen: