Bekijk hieronder een korte instructiefilm die duidelijk laat zien wat er moet gebeuren indien er zich calamiteiten voordoen op de Universiteit Utrecht.

Binnen het Centrumgebied is een Bedrijfshulpverleningsorganisatie (BHV-organisatie) actief. De BHV-organisatie heeft een voorpostfunctie: in geval van een calamiteit verzorgen BHV'ers en / of EHBO’ers de eerste hulp totdat professionele hulpdiensten zoals brandweer, ambulance of politie zijn gearriveerd. Alle receptionisten in het Centrumgebied zijn in het bezit van een BHV- en EHBO-diploma en kunnen assisteren bij calamiteiten.

Indien je getuige bent van een calamiteit of noodsituatie, neem dan onmiddellijk contact op met het centrale alarmnummer van de Universiteit Utrecht: 030 - 253 4444.

Voor de studenten, bewoners en bezoekers van de gebouwen in het Centrumgebied van Utrecht Science Park gelden huisregels. Deze huisregels zijn opgesteld om binnen de gebouwen de orde en veiligheid te waarborgen.

Zie hiervoor Huisregels Centrumgebied (pdf).

Voor het opbergen van persoonlijke bezittingen kun je gebruik maken van kluisjes die je in het Educatorium en Marinus Ruppertgebouw vindt. Gebruik van deze kluisjes is op eigen risico. Meld verlies, schade of diefstal van persoonlijke bezittingen altijd bij de receptie.