In- en uitschrijven minor

Je schrijft jezelf zowel in voor de minor als voor de bijbehorende cursussen. Er is geen deadline voor het inschrijven voor een minor, maar wel voor de cursusinschrijving. Maximaal één cursus uit je minor mag overlappen met de cursussen die gevolgd zijn binnen je major (major verplicht en major keuze).

Inschrijven

In OSRIS staat onder Inschrijven het tabblad Inschrijven op minors. Kun je de minor niet vinden via een trefwoord? Kies dan voor Minors aangeboden door de faculteit Sociale Wetenschappen. Let op dat je het juiste startmoment kiest! Je kunt je voor maximaal één minor per collegejaar inschrijven.

Naar de startpagina van OSIRIS Student

Wil je een bepaalde minor volgen dan moet je jezelf ook voor de cursussen van de minor inschrijven. Dat doe je ook via OSIRIS. Bij het inschrijven voor een minor en minorcursussen kunnen ingangseisen gelden.

Er geldt een afwijkende inschrijfprocedure of maximum aantal aanmeldingen voor de volgende minors:
 

Uitschrijven

Als je jezelf hebt ingeschreven voor een minor en je wilt deze minor toch niet volgen, schrijf je dan ook weer uit voor deze minor. Dit kan via OSIRIS. Schrijf jezelf hier ook uit voor de bijbehorende cursussen.

Weergave op het Studievoortgangsoverzicht (SVO)

Als je bent ingeschreven voor een minorprogramma en één van de cursussen staat op de verkeerde plaats weergegeven op het studievoortgangsoverzicht, dan is dat geen probleem. Bij je afstuderen wordt door het Examenbureau handmatig gecontroleerd of je aan je minor hebt voldaan.

Verklaring afgelegde minor

Wil je een verklaring van de afgelegde minor en ben je een student van buiten de Universiteit Utrecht? Vraag dan een Verklaring Afgelegde Minor aan via het tabblad Zaak in Osiris Student.

Inschrijven voor studenten buiten de Universiteit Utrecht

Studeer je aan een andere Nederlandse instelling, schrijf je dan via het bijvakonderwijs in voor de cursussen van de minor. Je maakt hiervoor gebruik van een aanmeldformulier op OSIRIS Aanmelding. Op dit formulier kun je ook aangeven welke minor je wilt volgen. Het Studie-informatiepunt (STIP) schrijft je vervolgens in voor de minor en de bijbehorende cursussen.

Meer informatie over het bijvakonderwijs

Ben je geen student, dan kun je de minor volgen als Contractstudent. Je betaalt dan per cursus.

Meer informatie over het contractonderwijs