Premaster Clinical Child, Family and Education Studies
Introductie (IN)
Welkom bij de premaster Clinical Child, Family and Education Studies.
Tijdens de introductie maak je kennis met je medestudenten, toekomstige docenten en de opleiding zelf. Het is een ontzettend leuke, leerzame én verplichte week, waarmee je de beste start maakt om je premaster succesvol door te komen.
Op maandag 2 september start de IN. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie.
Er wordt op dit evenement audiovisueel materiaal opgenomen. Wil je niet herkenbaar in beeld? Mail dan naar in.fsw@uu.nl.
Heb je nog vragen na het lezen van alle informatie?
- Voor inhoudelijke vragen met betrekking tot de IN kan je contact opnemen via in.fsw@uu.nl.
- Voor vragen over je studie kan je terecht bij het Studie-informatiepunt (STIP).
- Voor vragen over collegegeld en Studielink kan je terecht bij Studentenservice.
Bekijk het programma van de IN (pdf)
Laatst geüpdatet: 19-08-2024
Vergeet niet ook je onderwijsrooster te checken via MyTimetable. Je kunt inloggen met je Solis-id. Zodra je bent ingeschreven voor de cursussen zie je hier je persoonlijke onderwijsrooster.
Koop hier je kaartje voor het IN feest: Glow IN the Dark! N.B: De kaartverkoop gaat via Studievereniging VOCUS, maar je moet de studievereniging van je opleiding aanvinken (PAP). Je hoeft geen lid te zijn van een studievereniging om een kaartje te kopen.
Praktische zaken
Voor meer informatie over de praktische zaken van je opleiding, zoals een cursusoverzicht, informatie over de jaarplanning, herkansingen, of stoppen met de opleiding, kan je kijken op de Studentensite van de premasters. Houd er rekening mee dat er in beginsel geen restitutie mogelijk is als je tussentijds wilt stoppen met de premaster.
Boeken bestellen
Studieboeken moet je zelf aanschaffen. Je kunt de boeken bestellen via de studievereniging (met korting), via internet of bij een reguliere boekhandel. Zorg dat je boeken op tijd bestelt, want je hebt ze vaak al de eerste week nodig. Je kunt de benodigde boeken per vak vinden via de Onderwijscatalogus (onder het kopje ‘materialen’) of in de cursushandleiding op Blackboard
Solis-id
Je gebruikt je Solis-id en wachtwoord voor de meeste universitaire IT-voorzieningen. Je solis-id is hetzelfde als je 7-cijferige studentnummer. Je wachtwoord krijg je als nieuwe student toegestuurd per mail – na inschrijving in Studielink. In diezelfde e-mail staat ook een link naar het wachtwoordportaal waar je jouw wachtwoord kan wijzigen. Mocht je je wachtwoord al gewijzigd hebben, gebruik dan je meest recente wachtwoord.
Let op: je solis-id wordt 6 weken voor aanvang voor het collegejaar actief.
Studentenmail
Alle studenten krijgen een UU e-mailadres. Je hebt je e-mailadres ontvangen op je privé-emailadres (wat in studielink staat) bij je inschrijving. Met zowel je Solis-id (studentnummer) en je Solis-wachtwoord kan je inloggen op je studentmail. Log in via Outlook.
Informatie over de IN en je opleiding wordt verstuurd naar zowel je persoonlijke emailadres, als je studentenmail. Hou dus allebei goed in de gaten!
Informatie over IT-systemen
Om kennis te maken met de elektronische leeromgeving van de Universiteit Utrecht is er een online introductieprogramma gemaakt in de vorm van een aantal kennisclips in Grasple. Het is belangrijk dat je deze doorloopt voorafgaand aan de IN zodat je goed op de hoogte bent van alle informatiesystemen. Tijdens de IN is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan je mentoren bij onduidelijkheden. Tevens wordt er vrijdag 6 september een online inloop georganiseerd om je overgebleven ICT vragen te kunnen stellen.
Uiterlijk maandag 26 augustus wordt de link naar Grasple verstuurd naar je emailadres (zoals bekend in Studielink). Mocht je deze dan niet ontvangen hebben, neem dan contact op met de IN via in.fsw@uu.nl.
Wil je meer informatie over de IT-systemen zoals de studentmail, Solis-id, MyUU, Osiris, etc. kijk dan op de IT-voorzieningen pagina.
Cursushandleiding Blackboard
Universiteit Utrecht maakt gebruik van de elektronische leeromgeving Blackboard. Op Blackboard krijgt elke cursus een apart omgeving. In deze omgeving vind je alle informatie die je nodig hebt om je cursus te kunnen volgen. Het meest belangrijke document is de cursushandleiding. In de cursushandleiding kan je veel informatie vinden over de inhoud van de cursus, de verplichte literatuur, tentamendata en nog veel meer. Na 28 augustus krijg je toegang tot de cursusomgeving op Blackboard. Bekijk de cursushandleidingen voorafgaand aan de IN, lukt dit niet dan kan je maandag 2 september nog hulp vragen aan je mentor.
Let op, heb je recentelijk je Solis-ID ontvangen, dan kan het tot 24 uur duren voordat je kunt inloggen in blackboard. Je moet ingeschreven staan voor een cursus om toegang te krijgen tot deze cursus op blackboard, dit gebeurt uiterlijk 28 augustus.
Je wordt automatisch ingeschreven voor alle premastercursussen. Je wordt uiterlijk 28 augustus ingeschreven voor de cursussen in blok 1 en 2. Nadat je bent ingeschreven kan je je rooster inzien via MyTimetable en MYUU app. De inloggegevens ontvang je van tevoren via je persoonlijke e-mail.
In blok 1 volg je de cursussen:
PAP is de studievereniging voor alle studenten pedagogische wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Ook als premasterstudent ben je van harte welkom!
Wat is een studievereniging? Een studievereniging is een vereniging die gekoppeld is aan de studie die je doet. Hierbij ontmoet je dus mensen die dezelfde studie doen als jij, maar misschien wel in een ander jaar zitten. Wanneer je lid wordt van een studievereniging kun je deelnemen aan de activiteiten die georganiseerd worden en kun je zelf kiezen waarbij je aanwezig wilt zijn.
Lid worden van een vereniging brengt veel voordelen met zich mee. Hier een paar positieve punten op een rijtje:
- Een 'thuis' binnen de grote Universiteit Utrecht.
- Nieuwe mensen leren kennen, uit andere werkgroepen en jaren.
- Vrijblijvend deelnemen aan sociale activiteiten, zoals feestjes, borrels en studiereizen en/of studie-inhoudelijke activiteiten, zoals lezingen en congressen.
- Ervaring opdoen binnen verschillende commissies of besturen.
- Activiteiten organiseren die aansluiten op je studie.
- Studieverenigingen kennen geen ontgroening. De drempel om lid te worden is - mede daardoor - erg laag.
Wat is het verschil met een studentenvereniging: een studentenvereniging is een vereniging die niet gekoppeld is aan je studie of de universiteit. Hierbij ontmoet je dus vaak mensen die heel andere studies doen, en die je dus misschien zonder vereniging niet had leren kennen. In Utrecht zijn er verschillende soorten studentenverenigingen, deze kun je tijdens de UIT-week ontmoeten. Bij een studentenvereniging wordt vaak meer betrokkenheid van je verwacht op de georganiseerde activiteiten.
Hier vind je de informatiebrieven die je ook per mail hebt of zult ontvangen:
- Welkomstbrief premasterstudenten, verstuurd 28 juni (pdf).
- Welkomstbrief 2 premasterstudenten, verstuurd 19 juli (pdf)
- Welkomstbrief 3 - Grasple IT kennisclips, verstuurd 26 augustus (pdf)
- Studeren met een beperking of chronische ziekte (pdf).
- Handige links en wegwijzers (pdf)
- Uitleg afkortingen gebouwnamen (pdf)
- Aanbod StudySkills - algemeen (pdf)
- Aanbod StudySkills - writing tutoring (pdf)
- Aanbod StudySkills - studycoaching (pdf)