De minor Orthopedagogiek is bedoeld voor studenten die meer willen weten over de (achtergronden van) opvoeding en ontwikkeling en over psychosociale- en leerproblemen bij kinderen en jeugdigen.

De minor bestaat uit de volgende cursussen van 7,5 ECTS:
 

Daarnaast volg je één van de volgende cursussen:
 

Er zijn geen ingangseisen.

Studenten van de Universiteit Utrecht kunnen zich voor deze minor inschrijven via OSIRIS. Op OSIRIS vind je onder 'Inschrijven' het tabblad ‘Inschrijven op minors’. Het inschrijven voor een minor betekent niet dat je ook automatisch ingeschreven staat voor de cursussen die bij de minor horen. Je moet je afzonderlijk voor de cursussen inschrijven. Houd dus rekening met de inschrijfperiode. Deze kan je vinden op de site van je opleiding, onder 'In- en uitschrijven'.

Studenten van buiten de Universiteit Utrecht

Studenten van buiten de Universiteit Utrecht schrijven zich via het bijvakonderwijs in voor de cursussen van de minor. Je maakt hiervoor gebruik van een aanmeldformulier op OSIRIS Aanmelding. Op dit formulier kun je ook aangeven welke minor je wilt volgen. Het Studie-informatiepunt (STIP) van de faculteit Sociale Wetenschappen schrijft je vervolgens in voor de minor. 

Als je alle cursussen van de minor hebt gehaald, kun je een minorverklaring aanvragen.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met prof. dr. Anneloes van Baar: A.L.vanBaar@uu.nl.