Profileringsruimte

De profileringsruimte van je bachelor Onderwijswetenschappen omvat 45 EC.

In de profileringsruimte kun je geheel naar eigen inzicht cursussen volgen die aansluiten bij jouw interesse en ambities. Ten minste 15 EC moeten op verdiepend niveau (2) worden gevolgd (art. 3.6 Onderwijs- en examenregeling). â€‹Je tutor kan je helpen bij het maken van keuzes bij het samenstellen van je profileringsruimte.

Keuzecursussen

Je kunt daarbij kiezen uit de lijst met Major Keuze cursussen, maar ook buiten het vakgebied van de Major. Je kunt cursussen kiezen uit het totale Utrechtse cursusaanbod, maar ook cursussen volgen bij een andere Nederlandse of buitenlandse universiteit. Het universitaire Utrechtse cursusaanbod kun je online raadplegen in de Universitaire Onderwijscatalogus. Voor cursussen en minoren aan andere Nederlandse Universiteiten kun je ook kijken op www.kiesopmaat.nl.

Hbo-instelling of buitenland? Vraag goedkeuring aan

Indien je onderdelen wilt volgen aan een hbo-instelling of in het buitenland, dien je daarvoor goedkeuring te vragen aan de Examencommissie van de opleiding (examencommissie.fsw@uu.nl). Zie artikel 3.6 uit de Onderwijs- en examenregeling (OER) voor een volledige weergave van de eisen die aan de profileringsruimte worden gesteld.

Voor meer informatie over studeren in het buitenland verwijzen wij naar de pagina Studeren in het buitenland en het International Office van de faculteit Sociale Wetenschappen.

Volg een minor

Ook een minor, een samenhangend pakket van cursussen in een bepaald vakgebied, behoort tot de mogelijkheden. Lees meer over minors.

Verbeter je Engels

Het is ook mogelijk om een deel van je profileringsruimte te besteden aan het verbeteren van je Engels. Met de cursussen Academic Writing en Academic Speaking (beiden 7,5 ECTS) bereid je jezelf voor op een Engelstalig masterprogramma.