Major keuze

Major Keuze omvat naast de cursus ‘bachelorthesis’ nog 45 EC (6 cursussen). Deze opzet van de Utrechtse bacheloropleiding maakt het mogelijk om het bachelorprogramma op verschillende manieren in te vullen. Ga naar het cursusoverzicht om te bekijken welke cursussen binnen de Major Keuze allemaal mogelijk zijn.

Naar het cursusoverzicht

Thema’s

Ter ondersteuning van de keuzes die de student daarvoor moet maken is de lijst met majorgebonden keuzecursussen geordend naar de volgende thema’s:

A. Focus op microniveau van Onderwijswetenschappen
B. Focus op mesoniveau van Onderwijswetenschappen
C. Focus op macroniveau van Onderwijswetenschappen
D. Focus op onderzoeksvaardigheden en academische vaardigheden

Welk niveau?

Omdat het verplichte deel van de major (Major Verplicht + bachelorthesis) al 45 EC op niveau 3 en 30 EC op niveau 2 omvat, moet je in het Major Keuze in elk geval één cursus (7,5 EC) op niveau 2 kiezen (om te voldoen aan de eis van 37,5 EC op ten minste niveau 2 en 37,5 EC op ten minste niveau 3 in je Major).

Hoe maak je je keuze?

In het eerste jaar van de opleiding bespreek je met je tutor de keuzemogelijkheden en stel je een programma samen dat past bij jouw interesses. Via het overzicht van alle majorkeuzecursussen kun je je al oriënteren op het aanbod en je op die manier voorbereiden op het gesprek.