Studeren in het buitenland

De Universiteit Utrecht helpt je graag om een deel van je studietijd in het buitenland door te brengen. De periode en het doel van je buitenlandverblijf kunnen variëren. Je kunt cursussen volgen in het buitenland via een uitwisseling (exchange), maar denk ook aan bijvoorbeeld het volgen van een Summer school.

Studeren in het buitenland betekent: je horizon verbreden, nieuwe ervaringen opdoen, nieuwe culturen leren kennen en je academische kennis uitbreiden. Daarnaast nemen werkgevers graag mensen aan met een ervaring in het buitenland.

Universiteitsbrede of facultaire uitwisseling

De faculteit Sociale Wetenschappen heeft overeenkomsten voor een specifiek studiegebied, terwijl universiteitsbrede overeenkomsten openstaan voor studenten van alle faculteiten (tenzij anders vermeld).

Wil je weten waar je op uitwisseling kunt gaan? Bekijk dan de lijst van alle mogelijke bestemmingen, filter hierbij op ‘Alle UU-studenten’ en ‘Sociale Wetenschappen'. Afhankelijk van je uiteindelijke bestemming word je begeleid door het facultaire of het universiteitsbrede International Office.

Ervaringen van studenten

Wil je weten hoe het is om in het buitenland te studeren? Een aantal FSW-studenten schrijft een blog over de ervaringen in het buitenland of maakt posts voor de Instagrampagina van het International Office.

Als je op uitwisseling gaat wordt dit d.m.v. je aanmelding in Osiris geregistreerd. Ga je echter op stage naar het buitenland? Dan moet je je buitenlandverblijf apart registreren in Osiris. 

Heb je vragen?

Voor universiteitsbrede uitwisselingsprogramma's kun je terecht bij het universiteitsbrede International Office. Voor facultaire uitwisselingsprogramma's neem je contact op met het International Office van de faculteit Sociale Wetenschappen: