Honours

Wat ik het leukst vind aan het Honours? De kans om het beste uit jezelf te halen! Als je zelf initiatief neemt zijn de mogelijkheden binnen het Honours eindeloos.

Larissa van Waardenberg, honoursstudent FSW
Larissa van Waardenberg, honoursstudent FSW

Ben jij op zoek naar extra uitdaging? Wil je nóg meer uit jezelf en je studie halen? Vind je het bovendien leuk om met gemotiveerde studenten en docenten samen te werken en op ontdekking te gaan binnen je eigen vakgebied of juist daarbuiten? Dan is het Honours College Sociale Wetenschappen echt iets voor jou.

Wat is Honoursonderwijs?

Het Honours College Sociale Wetenschappen is een driejarig programma dat naast de reguliere bacheloropleiding wordt gevolgd. In dit programma staat uitdagend, kleinschalig en interactief onderwijs centraal. Het Honours College biedt je de kans om het beste uit jezelf te halen en je te verdiepen en te verbreden, waar je reguliere bacheloropleiding ophoudt. De interdisciplinariteit van het programma geeft je de ruimte om over de grenzen van je eigen vakgebied heen te kijken en kennis te maken met studenten van andere disciplines. In totaal volg je 15 EC extra bovenop de bachelor. Ook wordt aan een deel van de reguliere bachelorcursussen een honourscomponent toegevoegd. Bovendien biedt het Honours College je de kans om onderdeel uit te maken van een levendige community, bestaande uit studenten én docenten.

Voor wie?

Ben je benieuwd geworden naar het honoursprogramma, maar twijfel je nog of het wel bij jou past? In de onderstaande video vertellen studenten wat het programma voor jou kan betekenen.

Kortom, het Honours College Sociale Wetenschappen past bij jou, als je:
 

  • meer uit jezelf en je studie wilt halen;
  • graag net een beetje verder kijkt;
  • nieuwe dingen wilt ontdekken, binnen én buiten je vakgebied;
  • deel wilt uitmaken van een kleinschalige community;
  • een gezonde dosis doorzettingsvermogen hebt.

Opbouw programma

Het honoursprogramma ziet er als volgt uit:

En daarna?

Nu weet je natuurlijk wat er van jou verwacht wordt, maar wat kan het Honours jou dan verder bieden? Naast de mogelijkheid om jezelf tijdens het programma verder te ontwikkelen en de kans om onderdeel uit te maken van een hechte community, ontvang je na afloop een honourscertificaat. Je laat daarmee zien dat je bereid bent om te investeren in jezelf en dat je beschikt over ambitie en doorzettingsvermogen. Dit geeft je een streepje voor als je een studiebeurs aanvraagt, een vervolgstudie in binnen- of buitenland wilt volgen of solliciteert voor een mooie baan.
 

Geïnteresseerd?