Vragen

Antwoorden

Wat is de FaculteitsIntroductie?

De FaculteitsIntroductie is het begin van je studie en heeft als doel je inhoudelijk kennis te laten maken met de faculteit Sociale Wetenschappen en je opleiding. De FI zal dit jaar naar verwachting (grotendeels) op de campus plaatsvinden. Hier maak je onder andere kennis met de opleiding, je mede-studenten en de diverse facultaire voorzieningen. Verder krijg je uiteraard een rondleiding langs de gebouwen van het Utrecht Science Park. Ook is de FaculteitsIntroductie gericht op de sociale aspecten van het studeren aan deze faculteit.

Het precieze programma wordt op deze website bekend gemaakt en je ontvangt hier ook via de mail bericht over. Meer informatie vind je onder je eigen opleiding. De programma's worden zo snel mogelijk geplaatst. 

Wat heb ik nodig tijdens de FaculteitsIntroductie?

Voor de onderdelen op de campus is het handig als je de volgende dingen mee neemt:

  • Pen
  • Lunch (afhankelijk van de tijd dat je bent ingedeeld)
  • Een opgeladen laptop
  • Je telefoon

Voor de onderdelen die je online volgt is een laptop/pc met werkende microfoon en camera nodig. En uiteraard een goede internetverbinding.

Is de FaculteitsIntroductie verplicht?

De FaculteitsIntroductie is een verplicht onderdeel van je bachelor, premaster of master. De eerste colleges en werkgroepen van de premaster opleidingen vinden plaats tijdens de onderdelen van de FaculteitsIntroductie.

Moet ik mezelf inschrijven voor de FaculteitsIntroductie?

Nee, je staat automatisch ingeschreven voor de FaculteitsIntroductie.

Ik heb nog geen wachtwoord voor mijn Solis-id ontvangen. Wat moet ik doen?

Je kan zelf een nieuw wachtwoord aanvragen via www.uu.nl/wachtwoord.

Ik heb geen mail gekregen/ben mijn mail kwijt over de FaculteitsIntroductie. Wat moet ik doen?

Geen nood, ga op deze website naar je eigen opleiding voor de welkomstbrieven met alle informatie. 

Ik heb nog geen definitieve toelatingsbeschikking voor de master ontvangen. Wat moet ik doen?

In de voorwaardelijke toelatingsbeschikking die je per e-mail hebt ontvangen, staan de voorwaarden waaraan je uiterlijk 31 augustus moet voldoen. Mocht je deze deadline om een administratieve reden niet halen, neem dan zo snel mogelijk contact op met graduateadmissions.sbs@uu.nl.

Ik ga een paar vakken volgen aan de Universiteit Utrecht. Mag ik meedoen met de FaculteitsIntroductie?

Nee, de FaculteitsIntroductie is alleen bedoeld voor studenten die zich inschrijven voor een vol- of deeltijdstudie aan de faculteit Sociale Wetenschappen.

Ik ga een minor volgen aan de faculteit Sociale Wetenschappen. Mag ik meedoen met de FaculteitsIntroductie??

Nee, de FaculteitsIntroductie is alleen bedoeld voor studenten die zich inschrijven voor een vol- of deeltijdstudie aan de faculteit Sociale Wetenschappen.

Ik heb al aan de Universiteit Utrecht gestudeerd. Moet ik toch de FaculteitsIntroductie volgen?

Het is mogelijk om de universiteitsgerichte onderdelen (ICT-voorlichting, rondleiding) over te slaan. Alle andere opleidingspecifieke onderdelen zijn voor jou wel verplicht.

Ik heb andere verplichtingen in de FaculteitsIntroductie. Kan ik met de instromers meedoen?

Nee, de introductie voor instromers is alleen voor instromers.

Wie begeleidt mij?

Bachelor en Premaster
Elke groep heeft één of twee vaste mentoren die de groep begeleiden.

Master
Deze groepen hebben geen mentor. 

Wat als ik ziek ben?

Ben je tijdens de FaculteitsIntroductie ziek, meld dit dan via de mail bij het FaculteitsIntroductie Team (fi.sbs@uu.nl). Vermeld hierbij altijd je naam én studentnummer.

Wat als ik vanwege gezondheidsredenen niet kan of wil reizen naar het Utrecht Science Park?

Voor het studiejaar 2021-2022 is de verwachting dat het onderwijs weer (grotendeels) weer op de campus kan plaatsvinden. Bachelor- en premasterstudenten worden geacht aanwezig te zijn bij het onderwijs dat wordt aangeboden op locatie. Als er mogelijkheden zijn om op een alternatieve wijze online onderwijs te volgen word je hier vanuit de opleiding over geinformeerd. Kijk voor meer informatie ook op de UU pagina over het coronavirus. Masterstudenten vinden op deze website informatie over de impact van de corona-maatregelen op het onderwijs.

Wanneer word ik ingeschreven voor cursussen?

Alle eerstejaarsstudenten, masterstudenten en premasterstudenten worden automatisch ingeschreven voor de verplichte cursussen van blok 1. Dit gebeurt uiterlijk 31 augustus. 

Zodra je ingeschreven staat voor de cursussen kun je je persoonlijke roosters inzien in MyTimetable. Voor die tijd kun je de onderwijsroosters in de Onderwijscatalogus raadplegen.

Welke boeken heb ik nodig en waar kan ik mijn boeken bestellen?

Zie Boeken.

Waar kan ik naartoe met mijn IT-vragen?

Tijdens de FI krijg je uitleg over de verschillende digitale systemen die de Universiteit Utrecht gebruikt. Neem voor al je andere IT-vragen contact op met de Information and Technology Services (ITS).

 Hoe doe ik mee met de eventuele online onderdelen (binnen Microsoft Teams of Graspl)?

Voor sommige onderdelen van de FI en grote hoorcolleges tijdens het studiejaar kan gebruik worden gemaakt van Microsoft Teams of Graspl (alleen voor studenten nieuw aan de UU). 

Microsoft Teams

Microsoft Teams wordt gebruikt om met elkaar te kunnen videobellen. Grote hoorcolleges kunnen bijvoorbeeld plaatsvinden via Teams. Lees op deze pagina hoe je Microsoft Teams download en gebruikt.

Grasple

Grasple is een tool die wordt gebruikt voor e-modules. In je UU mailbox zul je een link ontvangen in week 35 met een uitnodiging voor de omgeving. Mocht je deze 30 augustus niet ontvangen hebben of kwijt zijn kun je ook hier bij de inlogpagina van Grasple komen. Je kunt inloggen met je eigen solis-id en kan dan op een overzichtelijke manier de online onderdelen van de FaculteitsIntroductie doorlopen (indien van toepassing voor jouw programma).