LET OP: deze tekst gaat over de FaculteitsIntroductie van september 2019. Informatie over de FaculteitsIntroductie 2020 staat vanaf medio juli op deze site.

Tijdens de FaculteitsIntroductie zul je deelnemen aan een ICT training. Hierin leer je werken met de facultaire ICT-tools die je als student nodig zult hebben. Naast een interactieve demonstratie van systemen zoals Blackboard en Osiris, zul je ook gewezen worden op je wetenschappelijke rechten en plichten. Op de webpagina Training ICT en Educatie FSW lees je meer over de onderdelen van deze training.
Tot slot zullen ARBO-technische aspecten de revue passeren, zodat je niet alleen voorbereid en verantwoord van start kunt gaan met je studie, maar ook weet waar je terecht kunt met al je vragen.

Bring your Own Device

We rekenen erop dat je zelf een laptop meebrengt naar de universiteit als je computeronderwijs volgt. Via je laptop kun je als UU-student altijd, overal en gratis bij vrijwel alle studiesoftware.

Bekijk de meest gestelde vragen over het gebruik van een eigen laptop.

Systemen en applicaties

Hieronder vind je een kort overzicht van de meest gebruikte digitale systemen en applicaties van de Universiteit Utrecht. 

Je bent als bachelorstudent verplicht om als gedurende de FI de REMINDO-toets te maken, zoals toegelicht tijdens de ICT-voorlichting. Log hiervoor in met je Solis-ID.

Houd de website van je eigen opleiding in de gaten voor nieuws en updates. Deze vind je door jouw opleiding te zoeken op students.uu.nl. Op de studentensite vind je veel relevante informatie over je opleiding. Denk hierbij aan het studieprogramma, het cursusaanbod, de stages, de Onderwijs en Examenregeling, praktische zaken en nog veel meer.

Blackboard is een elektronische leeromgeving van de UU. Hier vind je alle informatie over cursussen waarvoor je bent ingeschreven. Je kunt inloggen met je Solis-id en wachtwoord. Meer informatie vind je in de handleiding.

In Osiris kun je jouw studieresultaten en -voortgang inzien. Hier vind je ook de Onderwijscatalogus. Meer informatie vind je in de Osiris handleiding

MyTimetable is de roosterwebsite van de Universiteit Utrecht. Je logt in met je Solis-id en wachtwoord.

Je kunt MyTimetable eenvoudig koppelen aan je eigen elektronische agenda. Alle gangbare formaten worden ondersteund. Op de ‘Help’ pagina in MyTimetable vind je uitgebreide instructies. Bij het koppelen met Google Calendar kun je een foutmelding krijgen. Probeer het dan nog een keer.

In de MyUU app voor studenten vind je jouw cijfers uit Osiris en je persoonlijke rooster. Je kunt de app downloaden in de appstores van Android en Apple. Vervolgens log je in met je Solis-id en wachtwoord.

De Universiteit Utrecht heeft een apart alarmnummer dat je kunt bellen wanneer er een noodgeval is op de campus: 030-253 4444. In het instructiefilmpje vind je alle informatie die je nodig hebt met betrekking tot noodgevallen op de campus van Utrecht Science Park.