Tijdens de FaculteitsIntroductie krijg je toegang tot online kennisclips over de facultaire ICT-tools die je als student nodig zult hebben. Naast een demonstratie van systemen zoals Blackboard en Osiris, zul je ook gewezen worden op je wetenschappelijke rechten en plichten.

Bring your Own Device

We rekenen erop dat je zelf een laptop meebrengt naar de universiteit als je computeronderwijs volgt. Via je laptop kun je als UU-student altijd, overal en gratis bij vrijwel alle studiesoftware.

Bekijk de meest gestelde vragen over het gebruik van een eigen laptop.

Studentensite

Houd de website van je eigen opleiding in de gaten voor nieuws en updates. Deze vind je door jouw opleiding te zoeken op students.uu.nl. Op de studentensite vind je veel relevante informatie over je opleiding. Denk hierbij aan het studieprogramma, het cursusaanbod, de stages, de Onderwijs en Examenregeling, praktische zaken en nog veel meer.

Blackboard

Blackboard is een elektronische leeromgeving van de UU. Hier vind je alle informatie over cursussen waarvoor je bent ingeschreven. Je kunt inloggen met je Solis-id en wachtwoord. Meer informatie vind je in de handleiding.

Osiris

In Osiris kun je jouw studieresultaten en -voortgang inzien. Hier vind je ook de Onderwijscatalogus. Meer informatie vind je in de Osiris handleiding.

MyTimetable

MyTimetable is de roosterwebsite van de Universiteit Utrecht. Je logt in met je Solis-id en wachtwoord. Je kunt MyTimetable eenvoudig koppelen aan je eigen elektronische agenda. Alle gangbare formaten worden ondersteund. Op de ‘Help’ pagina in MyTimetable vind je uitgebreide instructies. Bij het koppelen met Google Calendar kun je een foutmelding krijgen. Probeer het dan nog een keer.

MyUU app

In de MyUU app voor studenten vind je jouw cijfers uit Osiris en je persoonlijke rooster. Je kunt de app downloaden in de appstores van Android en Apple. Vervolgens log je in met je Solis-id en wachtwoord.