LET OP: deze tekst gaat over de FaculteitsIntroductie van september 2019. Informatie over de FaculteitsIntroductie 2020 staat vanaf medio juli op deze site.

Studieboeken moet je zelf aanschaffen. Dit kan bij de boekenservice, via internet of bij een reguliere boekhandel. Zorg dat je de boeken op tijd bestelt, want je hebt ze vaak al meteen nodig in je eerste week.

Welke boeken heb ik nodig?

Deze informatie kun je op verschillende plekken vinden:
 

 1. Iedere cursus die je gaat volgen heeft een eigen webpagina: de cursusbeschrijving. Daar staat onder het kopje 'verplicht materiaal' het studiemateriaal dat je nodig hebt voor die cursus, inclusief de boeken. Alle cursusbeschrijvingen staan in de Onderwijscatalogus. Als je nog niet weet welke cursussen je in het eerste blok gaat volgen, kijk dan in het menu hiernaast bij Onderwijsroosters.
 2. Je kunt ook op de website van de Studystore kijken. Zij bieden vaak complete boekenlijsten aan. Ook kun je hier je boeken bestellen. Let op! Schaf alleen de boeken aan die je voor jouw cursussen nodig hebt. Als je nog niet weet welke cursussen je in het eerste blok gaat volgen, kijk dan eerst bij Onderwijsroosters.
 3. Wanneer je definitief ingeschreven bent voor je opleiding, krijg je toegang tot Blackboard. Hier kan je vinden welke cursussen (vakken) je gaat volgen, en in de cursushandleiding (een uitgebreide beschrijving van de cursus) staat er onder 'cursusmateriaal' welke boeken je voor die cursus nodig hebt. Deze informatie komt in de laatste week van augustus online.
 4. Via de Boekenservice van de studieverenigingen zijn voor de meeste studies de boekenlijsten te vinden. Via deze links kun je de boeken ook direct bestellen:

  Boekenlijst Pedagogische Wetenschappen
  Boekenlijst Psychologie
  Boekenlijst Onderwijswetenschappen en ALPO
  Boekenlijst Algemene Sociale Wetenschappen
  Boekenlijst Sociologie