LET OP: deze tekst gaat over de Studiestartweek van september 2018. De Studiestartweek heet vanaf 2019 FaculteitsIntroductie. Informatie over de FaculteitsIntroductie van september 2019 staat vanaf begin juli op deze site.

De Studiestartweek (SSW) is de verplichte introductieweek voor studenten van de faculteit Sociale Wetenschappen. De SSW vindt plaats van maandag 3 tot en met woensdag 5 september 2018.

Het introductieprogramma bestaat uit een algemeen gedeelte en een opleidingsprogramma dat per studie verschilt. Houd dus naast het programma van de Studiestartweek altijd je onderwijsrooster in de gaten. Na de introductiedagen kun je op donderdag 6 en vrijdag 7 september ook regulier onderwijs krijgen.

SSW-feest

Op donderdag 6 september is het SSW Feest. Het thema van de Studiestartweek 2018 is Rumble in the Jungle!

Tijdens de SSW

Met vragen of problemen kun je op maandag en dinsdag van 8:00-17:00, en op woensdag van 13:00-17:00 terecht bij de Infopost bij het STIP in het Sjoerd Groenmangebouw.
Op maandag 3 september van 9:00-17:00 is er bij de receptie van het van Unnikgebouw ook de SSW-balie waar je terecht kunt met vragen.

Leukste mentor wedstrijd

Zijn jouw mentoren de leukste van de SSW 2018? Klik hier om te stemmen!

Let op: instromers nemen niet deel aan de reguliere Studiestartweek en volgen een apart introductieprogramma. Je bent een instromer, wanneer je eerder onderdelen aan een andere universiteit of opleiding behaald hebt en op grond daarvan vrijstellingen krijgt binnen de studie die je gaat doen. Hierdoor volg je niet (uitsluitend) het standaardprogramma van het eerste jaar, maar zul je je voor andere cursussen moeten inschrijven. Om dit te regelen kom je naar het introductieprogramma op vrijdag 31 augustus. Als je geen eerstejaars cursussen in blok 1 volgt, hoef je niet aan de Studiestartweek in de eerste week van september deel te nemen.

Voor inhoudelijke vragen met betrekking tot de Studiestartweek (SSW) kun je contact opnemen met het SSW-team.

Let op: voor vragen over je studie kun je terecht op je opleidingspagina of het Studie-informatiepunt (STIP). Van 30 juli t/m 17 augustus is het STIP alleen telefonisch bereikbaar van 10.00-12.00. Voor vragen over collegegeld en Studielink kun je terecht bij Studentenservice.

Het SSW-team

Erika Nijenhuis
Naomi Smorenburg
Elsemiek Piepers
Michelle Blaak
Sanne Dirkse

Mail

studiestartweek.fsw@uu.nl