Praktische zaken

Studie- en contacturen

Een cursus heeft een studielast van ongeveer twintig uur per week. Bijeenkomsten duren 2 à 3 uur en zijn 1 à 2 keer per week. De overige tijd besteed je aan zelfstudie.

Zie voor roosters de Onderwijscatalogus.

Voor onderwijsvrije dagen en semesters zie: jaarplanning 2022/2023 (pdf).

Aanmelden

Maak een keuze uit het contractaanbod van bachelorcursussen of het contractaanbod van mastercursussen.

Om je aan te melden voor de cursus(sen) van je keuze heb je eerst een account nodig. Hou bij het aanmelden voor cursussen rekening met de inschrijfperiodes (zie onderaan deze pagina).

Betaling

Ongeveer 6 weken voor aanvang van de cursus ontvang je een factuur per mail. Bij aanvang van de cursus dient het verschuldigde bedrag voldaan te zijn.

Indien niet op tijd is betaald, word je uitgeschreven uit de cursus en wordt toegang tot de digitale leeromgeving geblokkeerd.

Annuleren

Annuleren kan tot het moment dat de cursus van start gaat en alleen via een tijdige annulering per mail. Hierbij geldt de dag van ontvangst als datum van annulering. Bij niet tijdig afmelden of bij tussentijds stoppen vindt geen restitutie plaats van het reeds betaalde cursusgeld.

Je annulering kan je sturen aan contractonderwijs.fsw@uu.nl.

Collegerooster

Als contractant volg je de cursussen samen met de reguliere studenten. De cursussen vinden plaats in het Utrecht Science Park/De Uithof, tussen 9:00 en 19:00 uur.

De roosters van alle cursussen van de faculteit Sociale Wetenschappen zijn per cursus in te zien in MyTimetable, enkele weken voor aanvang van het onderwijs (afhankelijk van je tijdstip van inschrijving). Hier zie je ook in welke werkgroep je zit. Je ziet alleen het rooster van de werkgroep waarvoor jij bent ingedeeld.

Tentamens

De meeste cursussen worden afgesloten met een tentamen. Je hoeft jezelf niet in te schrijven voor een tentamen, dat is bij inschrijving voor de cursus automatisch geregeld.

De data en tijden van tentamens kun je vanaf twee maanden voor de tentamendatum vinden in Osiris-student en MyTimetable.

Aanvullende toetsen

Indien je een onvoldoende hebt gehaald voor de cursus, geeft de faculteit je onder bepaalde voorwaarden de mogelijkheid om een aanvullende toets af te leggen. De faculteit hanteert hiervoor een vastgestelde regeling.

De data en tijden van de aanvullende toetsen zijn uiterlijk twee maanden voor aanvang bekend. Wanneer je geplaatst bent ontvang je ongeveer twee weken voor de aanvullende toets bericht via je studentenmailadres. Aanvullende toetsen worden meestal in de avonduren geroosterd.

Bring your Own Device

We rekenen erop dat je zelf een laptop meebrengt naar de universiteit als je computeronderwijs volgt. Via je laptop kun je als UU-student altijd, overal en gratis bij vrijwel alle studiesoftware.

Bekijk de meest gestelde vragen over het gebruik van een eigen laptop.