Studie- en contacturen

Een cursus heeft een studielast van ongeveer twintig uur per week. Bijeenkomsten duren 2 à 3 uur en zijn 1 à 2 keer per week. De overige tijd besteed je aan zelfstudie.

Zie voor roosters de Onderwijscatalogus.

Voor onderwijsvrije dagen en semesters zie: jaarplanning 2021/2022 (pdf).

Aanmelden

Maak een keuze uit het contractaanbod van bachelorcursussen of het contractaanbod van mastercursussen.

Om je aan te melden voor de cursus(sen) van je keuze heb je eerst een account nodig. Hou bij het aanmelden voor cursussen rekening met de inschrijfperiodes (zie onderaan deze pagina).

Ga naar Osiris Aanmelden om een aanmeldverzoek te doen voor het contractonderwijs.

Inloggen

Indien je nog geen gebruikersnaam/wachtwoord hebt, moet je deze eerst aanmaken. Dit kan via de optie ‘Heb je geen gebruikersnaam/wachtwoord, klik dan hier’.

Heb je al een studentnummer van de Universiteit Utrecht?

Log dan in met de bestaande gegevens. Heb je de bestaande gegevens niet meer, kun je de gebruikersnaam en het wachtwoord wijzigen door op ‘Wijzig gebruikersnaam/wachtwoord vergeten?’ te klikken.

Nadat je bent ingelogd in het account, kun je een aanmelding doen. Klik op ‘Nieuwe aanmelding’.

Het aanmeldformulier verschijnt nu in beeld. Vul dit formulier volledig in. Kies in het veld ‘Aanvraag voor’ de optie ‘Sociale Wetenschappen / Contractonderwijs’.  Klik op ‘Verder’ en vul de resterende gegevens in.

Na het volledig invullen van het aanmeldformulier ontvang je een bevestiging per e-mail. De aanmelding wordt in behandeling genomen. Je krijgt een e-mail zodra de status van de aanmelding wordt gewijzigd. De status van de aanmelding is tevens zichtbaar in je account.

Zodra de aanmelding volledig is goedgekeurd, ontvang je een bevestiging per e-mail.

Bachelorcursussen

Aanmelden voor bachelorcursussen kan alleen tijdens de inschrijfperiodes. Tijdens de na-inschrijving is het mogelijk om je aan te melden voor cursussen die nog niet vol zitten. Aanmelden tijdens de na-inschrijving gaat via je Osiris-account.

Blok Periode Inschrijven Na-inschrijven
1 06-09-2021 t/m 14-11-2021 31-05-2021 t/m 27-06-2021 23 en 24 augustus 2021
2 15-11-2021 t/m 06-02-2022 31-05-2021 t/m 27-06-2021 25 en 26 oktober 2021
3 07-02-2022 t/m 24-04-2022 01-11-2021 t/m 28-11-2021 24 en 25 januari 2022
4 25-04-2022 t/m 01-07-2022 01-11-2021 t/m 28-11-2021 24 en 25 januari 2022

Mastercursussen

Om je aan te melden voor de mastercursussen in de blokken 2, 3 en 4 kan je na de inschrijfperiode van de master op 2 november contact opnemen met contractonderwijs.fsw@uu.nl. Heb je toestemming van de cursuscoördinator en is er nog plek in de cursus dan kun je in aanmerking komen voor inschrijving.

Betaling

Ongeveer 6 weken voor aanvang van de cursus ontvang je een factuur per mail. Bij aanvang van de cursus dient het verschuldigde bedrag voldaan te zijn.

Wanneer je meerdere cursussen volgt kan je bij het inschrijven aangeven of je het verschuldigde bedrag in één keer wilt betalen of dat je de voorkeur geeft aan betaling per cursus.

Indien niet op tijd is betaald, word je uitgeschreven uit de cursus en wordt toegang tot de digitale leeromgeving geblokkeerd.

Annuleren

Annuleren kan tot het moment dat de cursus van start gaat en alleen via een tijdige annulering per brief of mail. Hierbij geldt de dag van ontvangst als datum van annulering. Bij niet tijdig afmelden of bij tussentijds stoppen vindt geen restitutie plaats van het reeds betaalde cursusgeld.

Je annulering kan je sturen aan:

Faculteit Sociale Wetenschappen
T.a.v. Studie-informatiepunt - Contractonderwijs
Padualaan 14
3584 CH Utrecht

of naar contractonderwijs.fsw@uu.nl

Collegerooster

Als contractant volg je de cursussen samen met de reguliere studenten. De cursussen vinden plaats in het Utrecht Science Park/De Uithof, tussen 9:00 en 19:00 uur.

De roosters van alle cursussen van de faculteit Sociale Wetenschappen zijn per cursus in te zien in MyTimetable, enkele weken voor aanvang van het onderwijs (afhankelijk van je tijdstip van inschrijving). Hier zie je ook in welke werkgroep je zit. Je ziet alleen het rooster van de werkgroep waarvoor jij bent ingedeeld.

Tentamens

De meeste cursussen worden afgesloten met een tentamen. Je hoeft jezelf niet in te schrijven voor een tentamen, dat is bij inschrijving voor de cursus automatisch geregeld.

De data en tijden van tentamens kun je vanaf twee maanden voor de tentamendatum vinden in Osiris-student en MyTimetable.

Aanvullende toetsen

Indien je een onvoldoende hebt gehaald voor de cursus, geeft de faculteit je onder bepaalde voorwaarden de mogelijkheid om een aanvullende toets af te leggen. De faculteit hanteert hiervoor een vastgestelde regeling.

De data en tijden van de aanvullende toetsen zijn uiterlijk twee maanden voor aanvang bekend. Wanneer je geplaatst bent ontvang je ongeveer twee weken voor de aanvullende toets bericht via je studentenmailadres. Aanvullende toetsen worden meestal in de avonduren geroosterd.

Bring your Own Device

We rekenen erop dat je zelf een laptop meebrengt naar de universiteit als je computeronderwijs volgt. Via je laptop kun je als UU-student altijd, overal en gratis bij vrijwel alle studiesoftware.

Bekijk de meest gestelde vragen over het gebruik van een eigen laptop.