Bijvakonderwijs

Student binnen de Universiteit Utrecht

Studeer je aan de Universiteit Utrecht maar bij een andere faculteit, dan kun je bij de faculteit Sociale Wetenschappen één of meer bachelorcursussen volgen. Inschrijven gaat via OSIRIS Student. Dit kan alleen tijdens de onze inschrijfperiodes (meer informatie onder de kop Aanmelden op deze pagina).

Student buiten de Universiteit Utrecht

Wanneer je een voltijd geaccrediteerde studie volgt aan een andere universiteit of HBO-instelling in Nederland, kun je bij de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht tegen inlevering van je Bewijs Betaald Collegegeld kostenloos één of meerdere bachelorcursussen volgen. Studenten buiten de Universiteit Utrecht kunnen zich via Osiris Aanmelding inschrijven. Let op de inschrijfperiodes en eventuele ingangseisen (deze kun je, net als de cursusbeschrijvingen, vinden in de onderwijscatalogus). Selecteer bij het invulveld 'Bijvakker' de optie 'Ja'.

Staan er ingangseisen vermeld bij de cursus die je wilt volgen, dan dien je vóór aanvang van de cursus aan te tonen dat je voldoet aan deze eisen door middel van een cijferlijst van je huidige opleiding en de relevante cursusbeschrijvingen. Je dient hiermee toestemming te vragen bij de cursus coördinator. Voldoe je niet, dan krijg je geen toestemming om deze cursus te volgen.

Wil je een cursus van Psychologie volgen?

Het is niet mogelijk om als bijvak een cursus uit de majorverplichte ruimte van Psychologie te volgen.

Aanmelden

Om je aan te melden voor de cursus(sen) van je keuze heb je eerst een account nodig. Hou bij het aanmelden voor cursussen rekening met de inschrijfperiodes en eventuele ingangseisen.

Bewijs Betaald Collegegeld

Om definitief ingeschreven te worden in de cursus(sen), word je gevraagd om een Bewijs Betaald Collegegeld te laten opsturen. Dit kan je aanvragen bij je huidige instelling; deze dient van hetzelfde collegejaar te zijn als waarin je bij ons cursussen wilt volgen. Deze kan digitaal door je huidige instelling verzonden worden naar bbc@uu.nl.

Ontvangen wij deze niet in goede orde of te laat, dan sta je niet correct ingeschreven en zijn eventueel behaalde cijfers niet geldig.

Bring your own device

We rekenen erop dat je zelf een laptop meebrengt naar de universiteit als je onderwijs volgt. Via je laptop kun je als UU-student altijd, overal en gratis bij vrijwel alle studiesoftware. Bekijk de meest gestelde vragen over het gebruik van een eigen laptop.

Vragen?

Voor vragen kun je ons mailen op bijvak.fsw@uu.nl.