Student binnen de Universiteit Utrecht

Studeer je aan de Universiteit Utrecht maar bij een andere faculteit, dan kun je bij de faculteit Sociale Wetenschappen één of meer bachelorcursussen volgen. Inschrijven gaat via OSIRIS. Dit kan alleen tijdens de inschrijfperiodes.

Student buiten de Universiteit Utrecht

Wanneer je aan een andere universiteit of hbo studeert, kun je bij de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht één of meerdere bachelorcursussen volgen. Studenten buiten de Universiteit Utrecht kunnen zich via Osiris Aanmelding inschrijven. Let op de inschrijfperiodes en eventuele ingangseisen! De cursusbeschrijvingen staan in de onderwijscatalogus. Selecteer bij het invulveld 'Bijvakker' de optie 'Ja'.

Wil je een cursus van Psychologie volgen?

Het is niet mogelijk om als bijvak een cursus uit de majorverplichte ruimte van Psychologie te volgen. Staan er ingangseisen vermeld bij de cursus die je wilt volgen, dan dien je vóór aanvang van de cursus aan te tonen dat je voldoet aan deze eisen door middel van een cijferlijst van je huidige opleiding en de relevante cursusbeschrijvingen. Voldoe je niet, dan krijg je geen toestemming om de cursus te volgen en word je weer uitgeschreven uit de cursus.

Aanmelden

Om je aan te melden voor de cursus(sen) van je keuze heb je eerst een account nodig. Hou bij het aanmelden voor cursussen rekening met de inschrijfperiodes en eventuele ingangseisen.

Ga naar OSIRIS Aanmelden om een aanmeldverzoek te doen voor het bijvakonderwijs.

Inloggen

Indien je nog geen gebruikersnaam/wachtwoord hebt, dien je deze aan te maken. Klik op de optie ‘Heb je geen gebruikersnaam/wachtwoord, klik dan hier’.

Heb je al een studentnummer van de Universiteit Utrecht?

Log dan in met de bestaande gegevens. Heb je de bestaande gegevens niet meer, kun je de gebruikersnaam en het wachtwoord wijzigen door op ‘Wijzig gebruikersnaam/wachtwoord vergeten?’ te klikken.

Nadat je bent ingelogd in het account, kun je een aanmelding doen. Klik op ‘Nieuwe aanmelding’.

Het aanmeldformulier verschijnt nu in beeld. Vul dit formulier volledig in. Kies in het veld ‘Aanvraag voor’ de optie ‘Sociale Wetenschappen / Bijvakonderwijs’. Klik op ‘Verder’ en vul de resterende gegevens in.

Wanneer de aanmelding in behandeling wordt genomen, wordt de status van je aanmelding gewijzigd. Hier ontvang je een e-mail over. De status van de aanmelding is tevens zichtbaar in je account.

Zodra de aanmelding volledig is goedgekeurd, ontvang je een definitieve bevestiging  per e-mail.

Aanmelden voor bachelorcursussen kan alleen tijdens de inschrijfperiodes. Tijdens de na-inschrijving is het mogelijk om je aan te melden voor cursussen die nog open zijn. Aanmelden tijdens de na-inschrijving gaat volgens dezelfde procedure als de reguliere aanmelding.

Om je aan te melden voor mastercursussen in de blokken  2, 3 en 4 benader je het STIP. Doe dit na de inschrijfperiode voor Masterkeuzecursussen, dus na 12 oktober. Als je toestemming hebt van de cursuscoördinator en als er nog genoeg ruimte is in de cursus, kom je in aanmerking voor inschrijving. 

Inschrijfperiodes

Blok   Inschrijven Na-inschrijven
1 31-08-2020 t/m 08-11-2020 Dinsdag 02 juni t/m zondag 28 juni 2020 17 en 18 augustus 2020
2 09-11-2020 t/m 07-02-2021 Dinsdag 02 juni t/m zondag 28 juni 2020 17 en 18 augustus 2020
3 08-02-2021 t/m 25-04-2021 Maandag 02 november t/m zondag 29 november 2020 25 en 26 januari 2021
4 26-04-2021 t/m 02-07-2021 Maandag 02 november t/m zondag 29 november 2020 25 en 26 januari 2021

Bring your own device

We rekenen erop dat je zelf een laptop meebrengt naar de universiteit als je onderwijs volgt. Via je laptop kun je als UU-student altijd, overal en gratis bij vrijwel alle studiesoftware. Bekijk de meest gestelde vragen over het gebruik van een eigen laptop.

Vragen?

Voor vragen kun je ons mailen op bijvak.fsw@uu.nl.