Career prospects

The Alumnitool on LinkedIn can help you gain insight into possible careers after you finish your degree. It can also help you get in contact with an alumnus or alumna of your degree programme or other programmes. Nearly all graduates have a LinkedIn profile and can answer questions about your future career. They’re often more than happy to share their experiences with you. The video belows explains how the alumnitool works, and how you can use search criteria to find career information that is relevant to you. 

Would you like to know more about how you can use LinkedIn to expand your network and put the new information into practice straight away? Take the LinkedIn workshop from Career Services. The workshop Exploring the job market & networking is also useful if you'd like to improve your networking skills, using LinkedIn and other ways. 

Mijn studie heeft me geholpen om onderzoeksvragen helder en scherp te formuleren, vaardig en zelfverzekerd te zijn in de analyses en rapporten to-the-point te schrijven.

Marlies Visser
Gemeente Amersfoort

“Ik werk als onderzoeker bij de gemeente Amersfoort. Ik voer panelonderzoeken uit en ben projectleider van grotere onderzoeken in de stad. Ik ben verantwoordelijk voor het hele onderzoekstraject: het helder krijgen van de onderzoeksvraag van de beleidsmedewerker, beslissen of dit wel of niet onderzocht moet / kan worden tot aan de uitvoering, analyse en het schrijven van het rapport. Ook ben ik adviseur van beleidsmedewerkers als het bijvoorbeeld gaat om onderzoek dat extern wordt uitbesteed. Ik ben verantwoordelijk voor de onderwerpen sport, cultuur, welzijn en milieu. 

Mijn studie heeft me geholpen om onderzoeksvragen helder en scherp te formuleren, vaardig en zelfverzekerd te zijn in de analyses en rapporten to-the-point te schrijven. Nog belangrijker heeft mijn studie mij geholpen om te vertrouwen op mijn analytische kennis en vaardigheden en dus te weten waarover ik praat. Dat heeft mij goed geholpen in de sollicitatiegesprekken bij de GGD Amsterdam (mijn vorige baan) en voor mijn huidige baan, waarvoor 430 sollicitanten waren. 

Verder heb ik, toen mijn eerste project bij de GGD Amsterdam afliep en ik geen baan meer zou hebben, zelf een voorstel geschreven voor een onderzoek naar etnische verschillen in eenzaamheid (te financieren vanuit onderzoeksgeld van de GGD Amsterdam). Mijn studie heeft me geholpen om een gedegen onderzoeksvoorstel te schrijven en innovatief te zijn door mij te richten op analyses op meetinvariantie, mediatie en moderatie uitgevoerd in Mplus. Dit is ongetwijfeld de reden dat ik destijds het geld voor het project gekregen heb, er was veel concurrentie. Ik ben nu bezig met de publicatie van het artikel (in mijn vrije tijd, naast mijn baan in Amersfoort).”