From 4 October 2019 19:30 to 5 October 2019 02:00

Studium Generale

Betweter Festival 2019 (Dutch only)

Aandacht voor verandering op vierde Betweter Festival

Op vrijdag 4 oktober is het Betweter Festival terug in TivoliVredenburg. Hét kunst & wetenschapsfestival van Utrecht. Tegendraads, geestverruimend en even eigenwijs als altijd. Met dit jaar aandacht voor verandering. Tickets zijn verkrijgbaar voor €12,50.

Welke hardnekkige ideeën en gewoontes kunnen we beter achter ons laten? Wat moet er voor ze in de plaats komen? En hoe komt het eigenlijk dat we zo graag vasthouden aan het bekende? In diverse experimenten, minicolleges, performances en talkshows onderzoeken wetenschappers en artiesten veranderingen en hoe we daar als mens mee omgaan.

Met o.a. journalist en documentairemaker Tim Hofman over hedendaags protest, seksuoloog Ellen Laan over mythes en misverstanden over de vrouwelijke seksualiteit, mediawetenschapper Dan Hassler-Forest over sciencefiction en de crisis van onze verbeelding, en psychiater Sarah Durston over hoe haar visie op neurowetenschap radicaal veranderde. Verder: de wereldberoemde fotograaf Jan Banning en criminoloog Miranda Boone pleiten voor een nieuwe visie op misdaad en straf, schrijver en dichter Marieke Lucas Rijneveld draagt voor uit haar nieuwe dichtbundel en cabaretiers Glodi Lugungu en Kiki Schippers delen hun verrassende blik op de wereld. Dat en nog veel meer.

De online ticketverkoop (€12,50) is geopend via www.betweterfestival.nl.

Start date and time
4 October 2019 19:30
End date and time
5 October 2019 02:00
Entrance fee
12,50