Italiaanse taal en cultuur

In de minor Italiaanse taal en cultuur doe je basiskennis op van de Italiaanse taal, de geschiedenis van het vroegmoderne tot hedendaagse Italië en de Italiaanse actualiteit. De minor vormt een mooie voorbereiding op verschillende masters en stelt je daarnaast in staat verdiepende cursussen over de Italiaanse taal en cultuur te volgen. Je kunt kiezen uit 4 varianten: Algemene variant, variant voor studenten met interesse in literatuur en cultuur, variant voor studenten met interesse in meertaligheid en taalverwerving en een variant voor studenten met interesse in interculturele communicatie. 

Samenvatting

Aantal EC

30 EC

Aantal cursussen

4 verplichte cursussen

Cursusoverzicht

Italiaanse taal en cultuur

Start

Blok 1

Coördinator

Dr. Luisa Meroni

Code minor

ITA-MINOR-14 

Ingangseisen

Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal, algemene kennis van Italië, de moderne en contemporaine Europese geschiedenis, actualiteit en nieuws. Niet open voor studenten Italiaanse taal en cultuur.

Aansluitende masters
Aanmelden tussen 3 juni en 10 juni 2024 13.00

Zorg dat je je aanmeldt voor de minor én de losse cursussen!

Inhoud minor

Bij de minor Italiaanse taal en cultuur krijg je in korte tijd een goede basiskennis van het Italiaans in drie opeenvolgende cursussen waarin de beheersing van het Italiaans in hoog tempo wordt onderwezen: aan het einde van de minor heb je een taalvaardigheid Italiaans met de volgende ERK niveaus: A2+ (luisteren en lezen) en A2 (schrijven, spreken). Daarnaast maak je kennis met de geschiedenis van het vroegmoderne tot het hedendaagse Italië en leer je veel over de hedendaagse Italiaanse cultuur en actualiteit.

Als je de minor hebt afgerond kun je verdiepende cursussen over Italiaanse taal en cultuur en luistertaalcursussen volgen. Deze cursussen worden hoofdzakelijk in het Italiaans aangeboden.

Studieprogramma

Deze minor heeft vier varianten:

  Wat vinden studenten van deze minor?

  Deze minor is een aanrader voor iedereen die van de Italiaanse taal en cultuur houdt! De minor bestaat uit drie taalvakken, waarin je in redelijk korte tijd, door een goede opbouw van de stof, goed Italiaans leert spreken. Naast het leren van de taal, is er ook aandacht voor de geschiedenis en cultuur van Italië in de minor, wat een erg waardevolle toevoeging is. De docenten zijn ontzettend betrokken en enthousiast, en creëren een hele aangename en persoonlijke sfeer binnen de minor.

  Helena Gierveld

  Aanmelden en inschrijven

  Hoe je je aanmeldt, hangt af van of je al student bent aan de Universiteit Utrecht of niet.

  Meer weten?

  Neem voor vragen of meer informatie over je aanmelding contact op met het Studiepunt Geesteswetenschappen.