Duurzame ontwikkeling

Let op: Vanaf aankomend cursusjaar (2023-2024) wordt deze cursus vervangen door de minor Sustainable Futures. Hierdoor is het niet meer mogelijk in te schrijven op de minor Duurzame Ontwikkeling. Studenten die nu wel op Duurzame Ontwikkeling al staan ingeschreven kunnen eenvoudig overstappen naar Sustainable Futures.

Ben je geïnteresseerd in hoe wij het milieu belasten? In hoe de aarde functioneert als een systeem? Vraag je je af of duurzame ontwikkeling en economische groei samengaan? Dan ben je bij deze minor op de juiste plaats.

Je krijgt meer inzicht in de belangenconflicten tussen milieu, economie en sociale rechtvaardigheid. En in de gevolgen daarvan op ecologisch, economisch, politiek en technisch gebied. Binnen deze minor bepaal je zelf de invalshoek. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit vakken over het systeem aarde, over bedreigingen, de menselijke invloed op het milieu, duurzaam ondernemen en ontwikkelingsproblematiek.

Inschrijven

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met studieadviseurs Pieter Louwman of Sacha Handgraaf via studyadvisor.sd.bsc@uu.nl. Heb je praktische vragen, bijvoorbeeld over de inschrijving? Mail dan naar studadm.geo@uu.nl.