Basics in Veterinary Medicine

Studeer je momenteel Animal Sciences bij Wageningen University & Research (WUR)? Zou je graag dierenarts willen worden? Ben je geïnteresseerd in het bevorderen van diergezondheid en dierenwelzijn in relatie tot volksgezondheid en het milieu? Misschien is de minor Basics in Veterinary Medicine dan iets voor jou. Deze minor bereidt je voor op een goede start in de master Diergeneeskunde.

Inhoud

In deze minor maak je kennis met de meest relevante ziekten bij alle relevante diersoorten: gezelschapsdieren, paarden en landbouwhuisdieren (herkauwers, varkens en pluimvee). Je leert wat ziekten veroorzaakt, hoe bepaalde ziekteverschijnselen ontstaan, welke diagnostische mogelijkheden er zijn en hoe je zieke dieren klinisch onderzoekt en behandelt. Ook leer je hoe je ervoor kunt zorgen dat een groep dieren gezond blijft, en hoe je kunt voorkomen dat mensen ziek worden door het eten van dierlijke producten.

Let op: Vanaf start februari 2025 verandert de opbouw van de minor. Je dient er vanuit te gaan dat je elke dag aanwezig moet zijn op de faculteit wanneer je deze minor volgt.