Arabisch

In de minor Arabisch maak je kennis met de Arabische wereld en de islam. Je leert zowel Modern Standaardarabisch (MSA) als klassiek Arabisch. Met kennis van de cultuurtaal MSA en het klassiek Arabisch, heb je toegang tot een grote hoeveelheid schriftelijke en mondelinge bronnen.

Samenvatting

Aantal EC

30 EC

Aantal cursussen

4 verplichte cursussen

Start

Blok 1

Coördinator

Drs. Corné Hanssen

Cursusoverzicht

Arabisch

Code minor

ARA-MINOR-09 

Ingangseisen

geen

Aanmelden tussen 3 juni en 21 juni 2024

Zorg dat je je aanmeldt voor de minor én voor de losse cursussen!

Doel minor

De minor Arabisch is een intensieve taaltraining voor studenten met belangstelling voor de Arabische wereld en de islam. Kennis van het Arabisch geeft toegang tot de primaire bronnen voor de studie van de huidige Arabische wereld, de geschiedenis van de Arabische en de islamitische wereld, de studie van de islam en natuurlijk de studie van de Arabische taalkunde.

Inhoud

Je leert zowel het Modern Standaardarabisch of MSA, als het klassiek Arabisch. Het MSA is de cultuurtaal die overal in de Arabische wereld wordt gebruikt voor schriftelijke communicatie (boeken, kranten, tijdschriften en internet) en voor de meer officiële mondelinge presentaties (toespraken, nieuwsbulletins).

Kennis van het klassiek Arabisch, de taal waarin de klassieke bronnen van de islam zoals de Koran en de soenna geschreven zijn, vormt een onontbeerlijke basis voor de studie van de islam. Als je het MSA onder de knie hebt is het leren van één van de spreektalen in de Arabische wereld, zoals het Marokkaans Arabisch of het Egyptisch Arabisch, niet moeilijk.

Studieprogramma

De minor Arabisch bestaat uit 4 verplichte cursussen (30 EC).

Aanmelden en inschrijven

Hoe je je aanmeldt, hangt af van of je al student bent aan de Universiteit Utrecht of niet.

Meer weten?

Neem voor vragen of meer informatie over je aanmelding contact op met het Studiepunt Geesteswetenschappen.