Kies een master

In de bacheloropleiding Zorg, gezondheid en samenleving bereid je je voor op een vervolgopleiding; een master bij de Universiteit Utrecht of aan een andere universiteit.  

Brede domein van de (dier)gezondheidszorg

Je kunt kiezen voor een masterprogramma in het brede domein van de (dier)gezondheidszorg. Afhankelijk van de keuzes die je maakt in de bacheloropleiding kun je bijvoorbeeld je opleiding vervolgen met de master Health and Environment of een ander masterprogramma bij de Graduate School of Life Sciences van de Universiteit Utrecht. Centraal in deze opleidingen staat de gezondheid van mensen en dieren en de invloed daarvan op het milieu. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden aan de Universiteit Utrecht.

Bekijk alle masterprogramma's van de Universiteit Utrecht

Apotheker, dierenarts of arts/onderzoeker

In het derde jaar van de bachelor kun je kiezen voor vakken die aansluiten op één van de drie klinische masterprogramma’s aan de Universiteit Utrecht: 

Diergeneeskunde

Je wordt opgeleid voor het beroep van dierenarts; een expert op het gebied van diergezondheid, dierenwelzijn en volksgezondheid.

Meer over Diergeneeskunde

Farmacie

Je wordt opgeleid voor het beroep van basisapotheker; een geneesmiddelendeskundige die op wetenschappelijke basis een actieve rol vervult in de gezondheidszorg.

Meer over Farmacie

Selective Utrecht Medical Master (SUMMA)

Je wordt opgeleid tot arts én klinisch onderzoeker; je bent bij uitstek geschikt om patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek te combineren.

Meer over SUMMA

Let op: aanvullende eisen van bachelor naar master

De bacheloropleiding Zorg, gezondheid en samenleving is voor het eerst in september 2022 gestart en is volop in ontwikkeling. Het kan zijn dat het bachelordiploma Zorg, gezondheid en samenleving geen of niet direct toelating geeft tot het masterprogramma van jouw keuze of dat er sprake is van een selectieprocedure. Heb je interesse voor een specifiek masterprogramma? Zorg dat je je vooraf goed informeert over de toelatingseisen en eventueel aanvullende eisen. 

Masterprogramma's en toelatingseisen