Praktische zaken bij de start

Vaccinaties

DTP

Omdat je tijdens de studie in contact komt met dieren en hun leefomgeving, wordt aanbevolen de vaccinatie tegen tetanus goed bij te houden. Tijdens de introductieweek stelt de faculteit eerstejaarsstudenten (eenmalig gratis) in de gelegenheid om een DTP-vaccinatie te krijgen. 

Hepatitis B

Daarnaast kom je tijdens je studie in contact met humaan bloed. Daarom wordt aanbevolen de vaccinaties tegen hepatitis B goed bij te houden. Vanaf oktober stelt de faculteit eerstejaarsstudenten van Zorg, gezondheid en samenleving (eenmalig gratis) in de gelegenheid om deze vaccinaties te krijgen. In september ontvang je hier meer informatie over. 

Je kunt je als eerstejaars student Zorg, gezondheid en samenleving aanmelden voor de DTP-vaccinatie via onderstaand formulier. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 4 september 2023 12.00 uur. 

AANMELDEN TETANUS VACCINATIE - SEPTEMBER 2023

Solis-ID en wachtwoord

Je hebt inmiddels van de Universiteit een email gehad met je Solis-ID en wachtwoord. Je Solis-id is je gebruikersnaam. Deze geeft je (in combinatie met je wachtwoord) toegang tot alle digitale voorzieningen van de Universiteit Utrecht. Weet je niet (meer) wat je Solis-id is? Neem dan contact op met de ICT Servicedesk.

Rooster

Persoonlijk onderwijsnummer

In de bachelor ontvang je ieder jaar een persoonlijk onderwijsnummer. Je ontvangt je onderwijsnummer tijdens de introductieweek. Met je onderwijsnummer kun je via MyTimetable, de roosterwebsite van de Universiteit Utrecht, je rooster bekijken. Meer informatie hierover volgt op dinsdag 5 september. 

Nu alvast een kijkje nemen?

Om nu alvast het rooster in te zien van de eerste cursus Vroege Ontwikkeling, kun je dit rooster op de volgende manier toevoegen:

  1. Ga naar MyTimetable. Je logt in met je Solis-id en wachtwoord.
  2. Om een rooster toe te voegen ga je naar de knop '+ Rooster toevoegen'. Selecteer vervolgens de optie ‘Cursus’.
  3. Zoek vervolgens op 'DGK - ZGS' (let op de spaties voor en na het koppelteken). Vervolgens zie je een lijst met cursussen verschijnen. Vink het de cursus ‘DGK - ZGS - ZB1 - VO Vroege ontwikkeling’ aan en voeg je rooster toe.
  4. Klik daarna op 'Roosters toevoegen'. Druk daarna op sluiten. Het rooster van de cursus Vroege Ontwikkleing staat nu in jouw persoonlijke MyTimetable.
Meer over roosters

Wifi op de Universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht beschikt in de meeste gebouwen over een eigen draadloos netwerk (wifi): 'Utrecht University'.

Laptop

Om het onderwijs goed te kunnen volgen heb je een laptop nodig. Je leest hier aan welke eisen je laptop moet voldoen. 

Boeken en andere studiematerialen

Voor de opleiding Zorg, gezondheid en samenleving hoef je geen boeken aan te schaffen. Al het studiemateriaal is digitaal/online beschikbaar. Daarnaast ontvang je tijdens je eerste week van de opleiding een labjas. 

Kluisje

De faculteit stelt voor alle bachelor studenten een kluisje ter beschikking. Daarin kun je waardevolle spullen - bijvoorbeeld je laptop - veilig opbergen. Je ontvangt in de loop van september informatie over het gebruik van je kluisje.

Collegegeld

Lees meer over het betalen van collegegeld en andere geldzaken onder Geldzaken.

Wonen in Utrecht

Lees meer over woonruimte zoeken, huurprijs checken en een verhuischecklist op de centrale studentensite.