Studeren in het buitenland

Denk je erover na als onderdeel van je studie een periode in het buitenland door te brengen? Dan helpen wij je graag! 

Partneruniversiteiten

De faculteit Diergeneeskunde heeft met diverse universiteiten in het buitenland een overeenkomsten gesloten voor het volgen van (keuze)cursussen of het doen van een keuzecoschap. In het document Partneruniversiteiten (pdf) vind je een overzicht van de afspraken die de faculteit Diergeneeskunde heeft met partneruniversiteiten voor 2020-2021. 

Landenkaart met gekleurde landen waar een partneruniversiteit is
Partneruniversiteiten Faculteit Diergeneeskunde Universiteit Utrecht

Mogelijkheden in het buitenland

Je kunt zowel tijdens de bachelor als de master een of meerdere cursus(sen) in het buitenland doen en deze gebruiken als invulling van de keuzeruimte. Daarnaast zijn er mogelijkheden om een onderzoeksstage of coschap in het buitenland te doen. 

Voorwaarden

Om onderwijs te kunnen volgen bij een andere universiteit zijn er diverse voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Er gelden meestal aanmelddeadlines en mogelijk is er sprake van selectie, wanneer het aantal aanmeldingen groter is dan het aantal beschikbare plaatsen. Zorg ervoor dat je ingeschreven blijft aan de Universiteit Utrecht tijdens je uitwisseling! Inschrijving aan de UU is namelijk een basisvoorwaarde om een buitenlandverblijf als onderdeel van je studie te mogen doen. Je betaalt hierdoor geen collegegeld in het buitenland. 

Voorbereiding

Vraag je je af wat er allemaal komt kijken bij een periode studeren in het buitenland? We hebben voor jou op een rij gezet wat er allemaal belangrijk is om goed voorbereid op pad te gaan. 

Voorbereiding periode buitenland

Ideeën en vragen 

Heb je zelf een ander idee of heb je vragen? We bespreken het graag met je!