Vrije tijd en studentenleven

De diergeneeskundige studenten kring (D.S.K.)

De Diergeneeskundige Studenten Kring (D.S.K.) is de studievereniging van de faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Vrijwel iedere student Diergeneeskunde is vanaf het eerste jaar lid. De D.S.K. kent een groot aantal commissies en bijzondere afdelingen die veel activiteiten organiseren. Meedoen kan! Wil je lid worden of meer weten? Ga naar de website van de D.S.K.

Capita selecta commissie diergeneeskunde

In de Capita Selecta Commissie Diergeneeskunde (CSCD) werken studieverenigingen van Diergeneeskunde samen om je te stimuleren aan activiteiten deel te nemen middels het toekennen van Capita Selecta (CS) punten. Door deel te nemen aan bijvoorbeeld symposia, lezingen, cursussen of excursies verzamel je punten, blijf je op de hoogte van wat er op het gebied van de diergeneeskunde speelt en bereid je je voor op ‘life-long-learning’. Heb je genoeg punten verzameld, dan krijg je een certificaat en maak je een vliegende start in je carrière als dierenarts! Wil je meer weten, ga naar de website van CSCD of mail ons via cscde903@uu.nl.

Diverse verenigingen en stichtingen

Je kunt ook lid worden van een van de andere verenigingen of stichtingen van Diergeneeskunde:

Gezelligheidsverenigingen

De gezelligheidsverenigingen in Utrecht zijn voor alle studenten van de Universiteit Utrecht of de Hogeschool Utrecht. Binnen een vereniging zijn er jaarclubs en disputen. Zo zijn er ook een aantal veterinaire disputen. Dit zijn Cerberus (USC), Mastitis (UVSV), VDU (Unitas) en het VDV (Veritas).