Studielandschap Androclusgebouw

In het Studielandschap in het Androclusgebouw vind je voorzieningen om te studeren en/of informatie op te zoeken. Er zijn individuele studieplekken, al dan niet met computer, en groepswerkplekken om te werken aan groepsprojecten. Het is mogelijk te printen en te kopiëren. De informatiebalie is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 12.30 – 13.15 uur.

Begane grond studielandschap

Op de begane grond staan boekenkasten waar je alle geschreven studiematerialen, geordend per blok, kunt terugvinden. In de gele kasten tegen de wanden van de werkcollegeruimtes vind je de preparaten ter voorbereiding van de practica en ter verdere bestudering. Ieder blok heeft een eigen (deel van een) kast.

Eerste verdieping studielandschap

Op de eerste verdieping staan de preparaten gerangschikt per masterprogramma (diersoort-specifiek). Zo is er een gebied voor Gezelschapsdieren, Paard en Landbouwhuisdieren.

Studielandschap Martinus g. de bruingebouw

In het Studielandschap in het Martinus G. de Bruingebouw zijn studieplekken voor zelfstudie en de ruimte leent zich ook voor het werken aan groepsopdrachten. Het is mogelijk hier te printen.

Zoek je een plek om te studeren?

Studieplekken Utrecht Science Park en het City Centre

Ga naar www.uu.nl/studyspot voor alle studieplekken in De Uithof en het City Centre en zie direct of de studieplek beschikbaar is.

Studieplekken bij de faculteit Diergeneeskunde

De faculteit Diergeneeskunde heeft studieplekken in het Studielandschap Androclusgebouw (Yalelaan 1). In het Studielandschap Androclusgebouw zijn er ook studieplekken voor groepen.
In het restaurant in het Androclusgebouw is er, ter aanvulling op de studieplekken in het Studielandschap, ruimte om elkaar te ontmoeten en samen te werken.

  • Op de bestelsite van de Diergeneeskundige Studenten Kring (D.S.K.) staan alle boeken die in het onderwijs worden gebruikt of aanbevolen vermeld. Studystore levert de studieboeken per post thuis af (nadat je besteld en betaald hebt).
  • VetPortal is de speciale webpagina voor Diergeneeskunde van de Universiteitsbibliotheek Utrecht (UBU): de snelste toegang tot alle veterinair relevante bronnen van de UBU, plus verwijzingen naar vakspecifieke diensten van de UBU.
  • Op VetPortal vind je ook een link naar Elektronische studieboeken Diergeneeskunde per masterprogramma.
  • Een groot aantal studieboeken die op de boekenlijst voor diergeneeskunde staan zijn te leen bij de Universiteitsbibliotheek (zie UB-catalogus) en tevens  - voor gebruik op locatie - aanwezig in het Studielandschap Androclus.
  • Departementen bieden masterstudenten ook boeken ter inzage. Zie hiervoor de boekenlijst of neem contact op met het departement voor informatie.

Bij vragen over VetPortal, de Elektronische studieboeken Diergeneeskunde en de Universiteitsbibliotheek kun je contact opnemen met dr. Roos Goverde, r.l.j.goverde@uu.nl

D.S.K.-winkel
In de D.S.K.-winkel kun je terecht voor enkele verplichte studieboeken die niet door Studystore worden aangeboden. Daarnaast kun je er terecht voor andere boeken, posters en materialen. De D.S.K.- winkel is in het Studielandschap naast de OSZ-balie. Zie voor de openingstijden en overige informatie de website van D.S.K.

In de Diergeneeskunde Onderwijs Portal (afgekort: DOP) vind je de door docenten ontwikkelde zelfstudiematerialen in de bachelor en master. Via de DOP heb je snel en op elk moment in de studie toegang tot materiaal dat je bij eerder onderwijs aangereikt hebt gekregen. Via blackboard is het namelijk niet gedurende de hele studie mogelijk om toegang te krijgen tot dit materiaal.

Een labjas en handschoenen zijn verplicht tijdens practica. De labjas is eenmalig gratis verstrekt bij aanvang van de bachelor voor de duur van zowel de bachelor als de master diergeneeskunde. Er zijn gratis handschoenen beschikbaar bij practica.