Studentenwelzijn

Je leert in onze opleiding veel over fysieke gezondheid, maar over mentale gezondheid een stuk minder. Toch kan het iedereen overkomen dat je een periode niet lekker in je vel zit. 

Studentenwelzijn bij Diergeneeskunde

Bij de Faculteit Diergeneeskunde staan er verschillende begeleiders voor je klaar. Daarnaast kun je terecht bij de centraal aangeboden diensten van de Universiteit Utrecht. Bekijk hieronder het aanbod.

Taskforce studentenwelzijn Diergeneeskunde

Student-assessor Jesse Tijssen heeft samen met anderen een facultaire taskforce studentenwelzijn opgezet. Ze willen taboes wegnemen, problemen waar mensen mee worstelen bespreekbaar maken en onderzoeken wat we als faculteit nog meer kunnen doen om het welzijn van studenten te verbeteren. Wil jij hierover meedenken of heb je goede ideeën, mail dan via: studentassessor.dgk@uu.nl

Studentenwelzijn bij de UU

How are UU doing?

Tijdens jouw studentenleven kun je tegen verschillende uitdagingen aanlopen. Dit is heel normaal en kan een gezond onderdeel van jouw ontwikkeling zijn. Door het ervaren van tegenslag en moeilijkheden kun je vaardigheden ontwikkelen om ermee om te gaan. Het kan echter ook zijn dat de uitdagingen waar je voor komt te staan je op enig moment overweldigd, uitgeput, angstig of eenzaam doen voelen. Er kunnen momenten zijn waarop je wel wat ondersteuning en een steuntje in de rug kunt gebruiken.

De Universiteit Utrecht vindt het belangrijk om jouw ervaringen en welzijn bespreekbaar te maken en je hiervoor hulp aan te bieden, op verschillende manieren en momenten, zodat het altijd zo goed mogelijk bij jouw behoeften aansluit. Bekijk hieronder het de centraal aangeboden diensten en het aanbod van de Universiteit Utrecht.

 

How are UU doing?

Tijdens jouw studentenleven kun je tegen verschillende uitdagingen aanlopen. Dit is heel normaal en kan een gezond onderdeel van jouw ontwikkeling zijn. Het kan echter ook zijn dat je bij de uitdagingen waar je voor komt te staan je op enig moment wel een steuntje in de rug kunt gebruiken.

De Universiteit Utrecht vindt het belangrijk om jouw ervaringen en welzijn bespreekbaar te maken en je hiervoor hulp aan te bieden, op verschillende manieren en momenten, zodat het altijd zo goed mogelijk bij jouw behoeften aansluit. Bekijk hieronder wat er allemaal voor trainingen, begeleiding, coaching en support je allemaal kunt inschakelen.