Vrije tijd en studentenleven

De diergeneeskundige studenten kring (D.S.K.)

De Diergeneeskundige Studenten Kring (D.S.K.) is de studievereniging van de faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Vrijwel iedere student Diergeneeskunde is vanaf het eerste jaar lid. De D.S.K. kent een groot aantal commissies en bijzondere afdelingen die veel activiteiten organiseren. Meedoen kan! Wil je lid worden of meer weten? Ga naar de website van de D.S.K.

Capita selecta commissie diergeneeskunde

In de Capita Selecta Commissie Diergeneeskunde (CSCD) werken studieverenigingen van Diergeneeskunde samen om je te stimuleren aan activiteiten deel te nemen. Door deel te nemen aan bijvoorbeeld symposia, lezingen, cursussen of excursies blijf je op de hoogte van wat er op het gebied van de diergeneeskunde speelt en bereid je je voor op ‘life-long-learning’. Wil je meer weten, ga naar de website van CSCD.

Diverse verenigingen en stichtingen

Je kunt ook lid worden van een van de andere verenigingen of stichtingen van Diergeneeskunde:

Gezelligheidsverenigingen

De gezelligheidsverenigingen in Utrecht zijn voor alle studenten van de Universiteit Utrecht of de Hogeschool Utrecht. Binnen een vereniging zijn er jaarclubs en disputen. Zo zijn er ook een aantal veterinaire disputen. Dit zijn Cerberus (USC), Mastitis (UVSV), VDU (Unitas) en het VDV (Veritas).