Onderwijs

De faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht is de enige instelling in Nederland die jonge mensen opleidt tot dierenarts, en biedt een driejarige bachelor- en driejarige masteropleiding Diergeneeskunde aan. In de opleiding tot dierenarts staat de gezondheid en het welzijn van dieren, in relatie met hun omgeving, centraal.

De bacheloropleiding Diergeneeskunde is een brede opleiding en vormt de basis voor een vervolgopleiding op diergeneeskundig of biomedisch gebied. Om dierenarts te worden volg je na de bacheloropleiding Diergeneeskunde de masteropleiding Diergeneeskunde. Je kunt ook een keuze maken uit andere masterprogramma's bij de Universiteit Utrecht of elders een masteropleiding volgen. 

Internationale erkenning

De masteropleiding Diergeneeskunde leidt op tot dierenartsen met een algemene bevoegdheid. De masteropleiding Diergeneeskunde wordt erkend door Europese organisaties en de overkoepelende organen in de Verenigde Staten en Canada. Dit betekent dat afgestudeerde dierenartsen met hun diploma wereldwijd aan de slag kunnen.