Stage
Het is goed om voordat je extern onderwijs gaat volgen in de masterfase, al relevante werkervaring op te doen. Niet alleen om je te onderscheiden op je cv. Minstens zo belangrijk is dat jij je door middel van een stage ontwikkelt, ontdekt welke kwaliteiten je in huis hebt en wat je (niet) leuk vindt. Werkgevers wegen relevante ervaring tijdens studie zwaar mee in hun beoordeling van een cv. Daarom is het ook een aanrader om al vroeg in je studie te kijken naar extra curriculaire stages, vrijwilligerswerk en/of bijbaantjes die raken aan het vakgebied waar je als dierenarts mee te maken krijgt. Daarbij kun je dus breder denken dan stages bij een dierenartspraktijk.

Eigen initiatief loont
Op dit moment is er helaas (nog) geen stagebank waar extra-curriculaire stages te vinden zijn specifiek voor studenten Diergeneeskunde.  Je kunt praktijken of andere werkgevers waar je stage zou willen lopen zelfstandig benaderen. Gebruik ook je netwerk, bijvoorbeeld het netwerk van docenten of via LinkedIn. Ook als het gaat om een stage buiten de praktijk. Eigen initiatief loont vaak. Bij de D.S.K. is een stagemap te vinden, waar praktijken in staan die je kunt benaderen voor een stage.

Heb je bredere interesses?
Je kunt kijken of er interessante stages staan in het stageoverzicht van Career Services. Bedrijven en organisaties plaatsen hierin hun stages en afstudeeropdrachten die geschikt zijn voor studenten van diverse opleidingen.
Extra curriculaire stages kun je meestal niet binnen je opleiding volgen. Wel ontwikkel je vaardigheden en kwaliteiten die breed inzetbaar zijn en breid je je netwerk uit.