Profilering

De cursussen in de profileringsruimte geven je de mogelijkheid op een bredere vorming en academische ontwikkeling passend bij jouw eigen ambities en talenten. 

Opbouw profileringsruimte

Twee klinische profileringscursussen

15 EC
Keuze van 15 EC aan klinische cursussen (georganiseerd vanuit Diergeneeskunde) herkenbaar aan de cursuscode "DM-PK-...". Voor sommige cursussen gelden er ingangseisen, bijvoorbeeld een specifieke cursus uit de differentiatie.

Thesis

Minimaal 22,5 EC
Onderdeel van de masteropleiding Diergeneeskunde is het schrijven van een thesis. De thesis levert 22,5 EC. Je hebt de keuze om de thesis binnen je profileringsruimte uit te breiden. 

Vrij te kiezen profileringsruimte

37,5 EC
In te vullen met cursussen (klinisch of niet-klinisch), waarvan minimaal 22,5 EC van de gekozen cursussen georganiseerd worden door Diergeneeskunde of Life sciences (faculteit Béta, DGK en GNK). De overige ruimte (15 EC) is vrij in te vullen, mits de cursussen op academisch niveau zijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn: uitbreiding master thesis, profileringsstages, of cursussen binnen de UU of elders (na goedkeuring van de opleiding/examencommissie). Toestemming voor een andere invulling dien je aan te vragen bij de examencommissie. 

Profileringscursussen bij Diergeneeskunde

Bij het kiezen van je profileringscursussen is het belangrijk om rekening te houden met de geldende ingangseisen en het blok waarin de cursus aangeboden wordt. 

Planning profileringscursussen 2024-2025

Klinische cursussen starten met de code DM-PK-... en niet-klinische cursussen met de code DM-P-.... Als een cursus in een bepaald blok gegeven wordt vind je hier het aantal beschikbare plaatsen. 

Let op, deze planning is onder voorbehoud!

Overzicht Profileringscursussen 2024-2025 (xlsx, 26,3 kb)

Profileringscursussen per ingangseis

In de uitklapmenu's hieronder vind je een lijst met profileringscursussen je kunt volgen na het doorlopen van je uniform deel of differentiatie. Je kunt op de cursuscode klikken om naar de onderwijscatalogus te gaan. Hier vind je meer informatie en specifieke toegangseisen per cursus. 

 

Inschrijfperiodes master Diergeneeskunde

PeriodeVoorinschrijvingInschrijvingStartdatumonderwijs (week)
blok 1A
blok 1B
27 mei t/m 29 mei 20243 t/m 16 juni 20241A | 2 september 2024 (w36)
1B | 7 oktober 2024 (w41)
blok 2A
blok 2B
9 t/m 11 september 202416 t/m 27 september 20242A | 11 november 2024 (w46)
2B | 16 december 2024 (w51)
blok 3A
blok 3B
28 t/m 30 oktober 20244 t/m 22 november 20243A | 3 februari 2025 (w6)
3B |10 maart 2025 (w11)
blok 4A
blok 4B
20 t/m 22 januari 202527 januari t/m 7 februari 20254A | 14 april 2025 (w16)*
4B | 19 mei 2025 (w21)
blok 5A
blok 5B
17 t/m 19 maart 202524 maart t/m 4 april 20255A | 23 juni 2025 (w26)
5B | 28 juli 2025 (w31)

Let op: startdatum onderwijs wijkt af van UU Start onderwijs

  • Collegevrij: 23 december t/m 3 januari 2025
  • Start zomer UU: week 27

Andere mogelijkheden invulling vrije profileringsruimte

Naast de losse profileringscursussen bij de faculteit Diergeneeskunde is het ook mogelijk je vrije profileringsruimte op een andere manier in te vullen. Dit kan bijvoorbeeld met een profiel, cursussen aan de UU of elders (in Nederland of het buitenland), profileringsstages of een uitbreiding van je thesis. 

Profielen

Wanneer je geïnteresseerd bent in een niet-klinische invulling van je vrije profileringsruimte, zou je kunnen denken aan een van de samengestelde profielen. Dit zijn bundelingen van cursussen die relevant zijn op het gebied van een bepaald thema. Er zijn vier profielen samengesteld, namelijk Animal Welfare Management, Bestuur, Bedrijf en Beleid, One Health en Onderzoek. 

Studeren in het buitenland

Binnen de profileringsruimte zijn er verschillende mogelijkheden om onderwijs te volgen in het buitenland. Meer hierover vind je op de pagina Studeren in het buitenland.

Studeren in het buitenland

Bij andere faculteiten van de UU

Je kunt als student van de Universiteit Utrecht ook cursussen bij een andere faculteit volgen. Je bent dan een 'bijvakker'. Hieronder lees je hoe je UU cursussen kunt vinden die beschikbaar zijn voor bijvakkers.

Bij andere universiteiten

Het is ook mogelijk om een cursus bij een andere universiteit te volgen. Via EduXchange kun je gemakkelijk inzicht krijgen in de cursussen bij de samenwerkende universiteiten (TU/e en WUR) die open staan voor UU studenten en je daar inschrijven. Daarnaast is het ook mogelijk om zelfstandig op zoek te gaan naar een cursus op een andere universiteit.

Profileringsstage

Het is mogelijk om tijdens je vrije profileringsruimte een profileringsstage buiten de faculteit te lopen. Er zijn verschillende mogelijkheden, waaronder niet-klinische of klinische profileringsstages, bedrijfs- of ander organisatie stages, of een ander type stages. Meer informatie is ook terug te vinden op Blackboard in de community 'Profileringsstage master'. 

Uitbereiding thesis

Iedereen schrijft een thesis. De standaard thesis levert 22,5 EC op, maar in je profileringsruimte kun je ervoor kiezen om dit uit te breiden.

Planning profileringruimte

Het studieprogramma van de master Diergeneeskunde kun je gedeeltelijk zelf kiezen. In de eerste weken van de master wordt er een bijeenkomst georganiseerd om je te informeren over de keuzes die je kan maken.  

Alle cursussen die behoren bij het uniform deel en het gedifferentieerd deel worden voor je ingepland. De keuze en planning van je profileringscursussen zal voor iedereen anders zijn. Hieronder vind je twee studieprogramma's als voorbeeld.