Er wordt van je verwacht dat je zelf de beschikking hebt over een laptop (lees er meer over in deze bijlage) voor een actieve deelname aan het onderwijs en de toetsing. Je maakt zelf een keuze voor een laptop.

(Online) Studieboeken en VetPortal

  • Op de bestelsite van de Diergeneeskundige Studenten Kring (D.S.K.) staan alle boeken die in het onderwijs worden gebruikt of aanbevolen per studiejaar vermeld. Studystore levert de studieboeken per post thuis af (nadat je besteld en betaald hebt). Als je lid wordt van D.S.K. voordat je bij Studystore een account aanmaakt, krijg je 10% korting op de bestelling (Aan de informatie over korting kunnen geen rechten worden ontleend).
  • VetPortal is de speciale webpagina voor Diergeneeskunde van de Universiteitsbibliotheek Utrecht (UBU): de snelste toegang tot alle veterinair relevante bronnen van de UBU, plus verwijzingen naar vakspecifieke diensten van de UBU.
  • Op VetPortal vind je ook een link naar Elektronische studieboeken Diergeneeskunde per studiejaar cq specifieke master.
  • Een groot aantal studieboeken die op de boekenlijst voor diergeneeskunde staan zijn te leen bij de Universiteitsbibliotheek (zie UB-catalogus) en tevens  - voor gebruik op locatie - aanwezig in het Studielandschap Androclus.

Studiematerialen 

  • De meeste studiematerialen worden alleen digitaal aangeboden via Blackboard en worden 10 dagen voor aanvang van de cursus gepubliceerd op Blackboard.
  • De studiematerialen die wel gedrukt worden kun je ongeveer drie weken voor aanvang van een cursus bestellen via de bestelsite van de D.S.K. Deze worden na betaling thuis afgeleverd.

Bij vragen over VetPortal, de Elektronische studieboeken Diergeneeskunde en de Universiteitsbibliotheek kun je contact opnemen met Felix Wijdema MSc. 

D.S.K.-winkel

In de D.S.K.-winkel kun je terecht voor enkele studieboeken die niet door Studystore worden aangeboden. Daarnaast kun je er terecht voor andere boeken, posters en materialen; bijvoorbeeld de eerste- en tweedejaarspakketten. De D.S.K.- winkel is in het Studielandschap naast de OSZ-balie. Zie voor de openingstijden en overige informatie de website van D.S.K.

Zelfstudiemateriaal 

In de Diergeneeskunde Onderwijs Portaal (afgekort: DOP) vind je de door docenten ontwikkelde zelfstudiematerialen in de bachelor en master. Via de DOP heb je snel en op elk moment in de studie toegang tot materiaal dat je bij eerder onderwijs aangereikt hebt gekregen. Via blackboard is het namelijk niet gedurende de hele studie mogelijk om toegang te krijgen tot dit materiaal.

 

Kluisje

De faculteit stelt voor alle bachelor studenten een kluisje beschikbaar in de hal van het Androclusgebouw om bijvoorbeeld je laptop veilig op te bergen. Je ontvangt een persoonlijke mail met daarin je kluisnummer en – code. Ga met deze gegevens zorgvuldig om! Hoe de kluis te openen en sluiten staat in de gebruikershandleiding. Heb je vragen over de kluisjes? Stuur een mail naar: osz.vet@uu.nl

Je bent zelf verantwoordelijk voor de inhoud van je kluisje en de faculteit kan niet aansprakelijk worden gesteld.

Labjas en handschoenen

Een labjas en handschoenen zijn verplicht tijdens practica. In de eerste week van het collegejaar kun je een labjas ophalen in het D.S.K.-winkel. De labjas wordt eenmalig gratis verstrekt voor de duur van zowel de bachelor als de master diergeneeskunde. Er zijn gratis handschoenen beschikbaar bij practica.

 

Diverse utensiliën

In het onderwijs heb je tijdens practica diverse utensiliën nodig. D.S.K. heeft hiervoor pakketten samengesteld die in de D.S.K.-winkel te koop zijn. De eerstejaars kunnen hun pakket tijdens de introductie aanschaffen.

D.S.K.-winkel

In de D.S.K.-winkel kun je terecht voor enkele studieboeken die niet door Studystore worden aangeboden. Daarnaast kun je er terecht voor andere boeken, posters en materialen, bijvoorbeeld de eerste- en tweedejaarspakketten. De D.S.K.-winkel is in het Studielandschap naast de OSZ-balie. Zie voor de openingstijden en overige informatie de website van D.S.K.

Studielandschap Androclusgebouw

In het Studielandschap in het Androclusgebouw vind je voorzieningen om te studeren en/of informatie op te zoeken. Er zijn individuele studieplekken, al dan niet met computer, en groepswerkplekken om te werken aan groepsprojecten. Het is mogelijk te printen en te kopiëren. De informatiebalie is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 12.30 – 13.15 uur.

Begane grond studielandschap

Op de begane grond staan boekenkasten waar je alle geschreven studiematerialen, geordend per blok, kunt terugvinden. In de gele kasten tegen de wanden van de werkcollegeruimtes vind je de preparaten ter voorbereiding van de practica en ter verdere bestudering. Ieder blok heeft een eigen (deel van een) kast.

Eerste verdieping studielandschap

Op de eerste verdieping staan de preparaten gerangschikt per masterprogramma (diersoort-specifiek). Zo is er een gebied voor Gezelschapsdieren, Paard en Landbouwhuisdieren.

Studielandschap Martinus g. de bruingebouw

In het Studielandschap in het Martinus G. de Bruingebouw zijn studieplekken voor zelfstudie en de ruimte leent zich ook voor het werken aan groepsopdrachten. Het is mogelijk hier te printen.

Zoek je een plek om te studeren?

Studieplekken Utrecht Science Park en het City Centre

Ga naar www.uu.nl/studyspot voor alle studieplekken in De Uithof en het City Centre en zie direct of de studieplek beschikbaar is.

Studieplekken bij de faculteit Diergeneeskunde

De faculteit Diergeneeskunde heeft studieplekken in het Studielandschap Androclusgebouw (Yalelaan 1). In het Studielandschap Androclusgebouw zijn er ook studieplekken voor groepen.
In het restaurant in het Androclusgebouw is er, ter aanvulling op de studieplekken in het Studielandschap, ruimte om elkaar te ontmoeten en samen te werken.