Studeren in het buitenland
Studeren in het buitenland bij Diergeneeskunde
Denk je erover na als onderdeel van je studie een periode in het buitenland door te brengen? Dan helpen wij je graag!
Mogelijkheden in de bachelor

In het studieprogramma van de bachelor Diergeneeskunde zijn twee periodes met profileringsruimte opgenomen waarin je de mogelijkheid hebt om een of meerdere cursussen in het buitenland te volgen:
Jaar 2, periode 4 (15 EC)
Jaar 3, periode 3 (7,5 EC)*
* naast je thesis
Je kunt hiervoor bijvoorbeeld terecht bij één van onze facultaire partneruniversiteiten of bij één van de Universiteitsbrede partners.
Voorwaarden
- De cursus is op universitair niveau.
- Er is geen (inhoudelijke) overlap met verplicht onderwijs van de bachelor Diergeneeskunde en/of eerder gevolgde profileringscursussen.
- De cursus moet goedgekeurd zijn door de examencommissie om ingezet te kunnen worden binnen je profileringsruimte. Twijfel je of een cursus aan de voorwaarden voldoet? Neem dan contact op met de studieadviseur.
Waar moet je rekening mee houden?
Hoewel je in deze twee periodes in theorie onderwijs zou kunnen volgen in het buitenland, blijkt dit voor weinig studenten te passen binnen het studieprogramma van de bachelor. Dit heeft te maken met de beschikbare tijd gedurende deze periodes (ECs) en het aanbod dat er binnen de periodes beschikbaar is bij buitenlandse universiteiten. Daarnaast schrijf je binnen de profileringsperiode in jaar 3 ook je bachelor thesis.
Ik wilde graag naar Canada omdat ik erg benieuwd was naar de melkveesector.
Ervaringen en tips van medestudenten
Ben je benieuwd naar de ervaringen en tips van Diergeneeskunde studenten die je voor gingen? Op Blackboard vind je in de Community International Office ervaringsverhalen van studiegenoten!
Wat moet je allemaal regelen?
Als je onderwijs in het buitenland wilt volgen is het belangrijk om op tijd te beginnen met je voorbereiding vanwege aanmelddeadlines die onze partnerfaculteiten hanteren.
Beknopt overzicht regelen buitenlandverblijf
Oriënteren | Het aanbod bij facultaire partneruniversiteiten en universiteitsbrede partneruniversiteiten kun je bekijken op de studentensite. Aanvullende informatie vind je op Blackboard (Communities > International Office). |
---|---|
Voorwaarden bestemming | Controleer bij de bestemming die je op het oog hebt belangrijke voorwaarden als: beschikbare plekken, toegangseisen (waaronder niveau, taaleisen en periode van beschikbaarheid), deadlines voor aanmelding, visa en bijkomende kosten. |
Goedkeuring regelen | Hebben de juiste partij(en) bevestigd dat je stage/ coschap/ keuzecursus aan de gestelde voorwaarden voldoet? Denk hierbij aan (stage)begeleiders, MOC-coördinator, examencommissie en het International Office Diergeneeskunde. |
Registreren en aanmelden | Het International Office kan je bij alle stappen die hierboven staan adviseren. Als alles is geregeld zorg je ervoor te zorgen dat je buitenlandverblijf in OSIRIS komt te staan. In de Blackboard Community International Office vind je een stappenplan. |
Bijkomende zaken | Zorg er voor dat je op tijd start met het aanvragen en regelen van bijkomende zaken die noodzakelijk zijn voor je verblijf, denk aan je visum aanvraag, vliegticket, vaccinaties, huisvesting, verzekeringen en eventuele beursaanvraag. |
Meer informatie
Op Blackboard vind je aanvullende informatie over de mogelijkheden en praktische zaken bij het regelen van een verblijf in het buitenland (zoek bij Communities naar International Office).
Heb je vragen of ideeën die je graag wilt bespreken? Neem gerust contact op met het International Office Diergeneeskunde.
Studeren in het buitenland - UU omgeving
Ben je van plan een deel van je studie in het buitenland te volgen? Het kan een goede manier zijn om je studie te verrijken en nieuwe ervaringen op te doen. In de aparte omgeving over studeren in het buitenland vind je praktische informatie over de verschillende mogelijkheden, populaire bestemmingen en belangrijke deadlines voor aanmelding.