Studeren in het buitenland

Denk je erover na als onderdeel van je studie een periode in het buitenland door te brengen? Dan helpen wij je graag! 

Landenkaart met gekleurde landen waar een partneruniversiteit is
Partneruniversiteiten Faculteit Diergeneeskunde Universiteit Utrecht

Partneruniversiteiten Diergeneeskunde

De faculteit Diergeneeskunde heeft met diverse universiteiten in het buitenland een overeenkomsten gesloten voor het volgen van keuzecursussen of het doen van een keuzecoschap. Een actueel overzicht van partneruniversiteiten en aanvullende informatie kun je vinden in de Blackboard community van het International Office. 

Mogelijkheden in het buitenland

Om onderwijs te kunnen volgen bij een andere universiteit zijn er diverse voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Er gelden meestal aanmelddeadlines en mogelijk is er sprake van selectie, wanneer het aantal aanmeldingen groter is dan het aantal beschikbare plaatsen. Zorg ervoor dat je ingeschreven blijft aan de Universiteit Utrecht tijdens je uitwisseling! Inschrijving aan de UU is namelijk een basisvoorwaarde om een buitenlandverblijf als onderdeel van je studie te mogen doen. Je betaalt hierdoor geen collegegeld in het buitenland. 

Ideeën en vragen 

Heb je zelf een ander idee of heb je vragen? We bespreken het graag met je!

Voorbereiding periode buitenland

Vraag je je af wat er allemaal komt kijken bij het regelen van een studieverblijf in het buitenland? Loop dan deze onderwerpen langs om te kijken wat er belangrijk is om te zorgen dat jij goed voorbereid op pad kunt gaan. Heb je vragen? Neem dan contact op met het International Office.

Ideeën en vragen 

Heb je zelf een ander idee of heb je vragen? We bespreken het graag met je!