Roosters

In de bachelor ontvang je jaarlijks een persoonlijk onderwijsnummer, waarmee je je persoonlijke rooster kunt inladen in MyTimetable, de roosterwebsite van de Universiteit Utrecht.

Je vindt je onderwijsnummer in de Onderwijsindeling. De Onderwijsindeling staat op Blackboard, in de community Bachelor Algemeen.

Het onderwijsrooster wordt i.v.m. de corona maatregelen voor semester 1 in ieder geval per periode opgeleverd:

  • Rooster semester 1, periode 1:  30 juli 2021
  • Rooster semester 1, periode 2: volgt (30 juli 2021 in concept)
  • Rooster semester 2: volgt

Er is geen apart tentamenrooster. In de jaarplanning bachelor Diergeneeskunde 2021-2022 staan de tentamen- en herkansingsweken. Alle (reeds geplande) toetsen kun je vinden in MyTimetable bij de betreffende cursus.

Roosterwijzigingen en meldingen

Kijk dagelijks in je rooster voor de meest actuele informatie. Roosterwijzigingen worden direct verwerkt. Ook kun je vanuit MyTimetable bij roosterwijzigingen een melding ontvangen, via e-mail en in de MyUU app. Meldingen staan standaard aan. Voor meer informatie, en om je instellingen te wijzigen, ga je bij MyTimetable naar ‘Instellingen’ en vervolgens naar het tabje ‘Meldingen’.

Wie bel je als de docent niet aanwezig is bij start onderwijs in tijden van corona?

  • Bachelor: In My Timetable vind je de naam van je docent. Neem direct contact op met de docent (denk ook aan bellen via Teams), gegevens van medewerkers vind je hier.
  • Master: In My Timetable vind je de naam van je docent. Neem direct contact op met de docent (denk ook aan bellen via Teams), gegevens van medewerkers vind je hier.
    In de master kun je ook kijken of je eerst de contactpersonen roostercalamiteiten master benadert. Dit betreft voornamelijk onderwijssecretariaten, maar ook die zijn helaas niet altijd bemand.

Wij realiseren ons dat de faculteit en de ondersteunende diensten niet altijd bereikbaar zijn zoals jullie gewend zijn. Mocht in de bachelor een roostercalamiteit niet opgelost worden, dan graag altijd een melding maken via rooster.vet@uu.nl en in de master graag een melding bij het desbetreffende onderwijssecretariaat Master (zie overzicht contactpersonen master). 

Hoe voeg ik een rooster toe in MyTimetable?

Ga naar MyTimetable. Je logt in met je Solis-id en wachtwoord. Om een individueel studentrooster toe te voegen ga je naar de knop '+ Rooster toevoegen'. Selecteer vervolgens de optie 'Groep (DGK/GNK)' (een student wordt in MyTimetable aangeduid als groep). Selecteer vervolgens je persoonlijke onderwijsnummer door bij 'Filter op Faculteit' de optie 'Faculteit Diergeneeskunde' te kiezen. Vervolgens zie je een lijst met onderwijsnummers verschijnen. Vink het juiste onderwijsnummer aan en voeg je rooster toe. 

Koppelen aan je agenda

Je kunt MyTimetable eenvoudig koppelen aan je eigen digitale agenda; alle gangbare formaten zoals Google Calendar, Apple en Outlook worden ondersteund. Op de ‘Help’ pagina in MyTimetable vind je uitgebreide instructies.

MyUU app en MyUU portal

MyTimetable heeft ook een koppeling met de MyUU app en de MyUU portal. Onder Praktische zaken > IT-voorzieningen vind je meer informatie over de MyUU app en de MyUU portal.

Het rooster voor keuzecursussen, waarvoor je je hebt ingeschreven, wordt niet aan je persoonlijke onderwijsnummer gekoppeld.

Mocht je kiezen voor de keuzecursus bij Diergeneeksunde, dan zijn er twee opties om het rooster te bekijken:

  • Via + Rooster toevoegen > Optie 'Cursus (DGK/GEO/GNK keuze)'. Kies bij Faculteit voor 'Faculteit Diergeneeskunde' en scrol vervolgens door de lijst om het rooster te vinden van de keuzecursus die je toe wilt voegen. Bachelor keuzecursussen beginnen met DGK 2B - [afkorting keuzecursus] of DGK 3B - [afkorting keuzecursus]

  • Via + Rooster toevoegen > optie 'Groep (DGK/GNK)'. Kies bij Faculteit voor 'Faculteit Diergeneeskunde' en selecteer bij Studieprogramma de optie DGK Bachelor jaar 2 keuzevakken of DGK Bachelor jaar 3 keuzevakken. Vervolgens verschijnen er verschillende keuzecursussen. Vink de juiste cursus aan en voeg het rooster toe. 

Heb je gekozen voor een keuzecursus elders, informeer dan bij de betreffende opleiding hoe je je rooster kunt inzien. 

In de bachelor ontvang je jaarlijks een nieuw persoonlijk onderwijsnummer, waarmee je je persoonlijke rooster kunt inladen in MyTimetable. Je onderwijsnummer bepaalt ook in welke groep je onderwijs volgt. Dit is een bewuste keuze en het is de bedoeling dat je het onderwijs volgt in de groep waarin je bent ingedeeld. De onderwijsindeling wordt ieder jaar opnieuw samengesteld. Het is niet mogelijk te wisselen van onderwijsnummer. 

De verschillende onderwijsmomenten zullen starten om:

9.00, 10.00, 11.00, 12.00, 13.15, 14.15, 15.15, 16.15, 17.15 en 18.15 uur

Tentamens en herkansingen kunnen ook in de avonduren worden afgenomen.

Ga naar Praktische zaken > In- en uitschrijving voor meer informatie.

Heb je vragen over roosters en zaalreserveringen? Mail naar rooster.vet@uu.nl.