Studentenwelzijn

How are UU doing?

Tijdens jouw studentenleven kun je tegen verschillende uitdagingen aanlopen. Dit is heel normaal en kan een gezond onderdeel van jouw ontwikkeling zijn. Het kan echter ook zijn dat je op enig moment wel een steuntje in de rug kunt gebruiken.

De Universiteit Utrecht vindt het belangrijk om jouw ervaringen en welzijn bespreekbaar te maken en je hiervoor hulp aan te bieden, op verschillende manieren en momenten, zodat het altijd zo goed mogelijk bij jouw behoeften aansluit. Bekijk hieronder wat voor trainingen, activiteiten en coaching opties de UU aanbiedt voor jouw academische, persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Aanbod Studentenwelzijn per onderwerp

De Taskforce Studentenwelzijn Diergeneeskunde heeft het aanbod aan trainingen op het gebied van Studentenwelzijn voor je op een rij gezet op basis van onderwerp. Dit maakt het zoeken en vinden van je juiste training hopelijk wat eenvoudiger. 

Overzicht aanbod per onderwerp

Studentenwelzijn bij Diergeneeskunde

Bij de Faculteit Diergeneeskunde staan er verschillende begeleiders voor je klaar waar je terecht kunt voor een luistert oor en die graag met je meedenken. Daarnaast is er een facultaire taskforce Studentenwelzijn opgericht om te onderzoeken wat we als faculteit (nog meer) kunnen doen om het welzijn van studenten te verbeteren.

Taskforce Studentenwelzijn Diergeneeskunde

De facultaire taskforce Studentenwelzijn is opgezet om taboes weg te nemen, problemen waar mensen mee worstelen bespreekbaar te maken en te adviseren over acties en projecten die op dit gebied opgezet kunnen worden. Dit doen zij onder andere door het organiseren van diverse activiteiten, zoals een facultair aanbod tijdens de Wellbeing Week(s) en de organisatie van Vet Fit, een grootschalig evenement in het kader van World Mental Health Day, voor alle studenten van de faculteit Diergeneeskunde.