Studieadvies en begeleiding

Als je start met een opleiding komen er veel nieuwe dingen op je af. Je moet dingen regelen, het onderwijs is anders en je leert veel nieuwe mensen kennen. Dat kan hartstikke leuk zijn, maar het kan soms ook even duren voor je je draai vindt.

Bij wie kun je terecht?

Als je aan het begin of later in de studie tegen dingen aanloopt, kun je terecht bij de studieadviseur. Je kunt terecht met vragen over de studie, het studeren zelf, of over privé-zaken die je studie beïnvloeden. Bijvoorbeeld als je twijfelt of je wel de juiste studie gekozen hebt, problemen thuis hebt die je studie beïnvloeden, je veel onvoldoendes haalt of meer wilt weten over studeren met een studiebeperking. Een gesprek met je studieadviseur is meestal een goede eerste stap en alles wat je bespreekt is vertrouwelijk.

Afspraak maken

Als je op de foto's klikt kom je op de pagina 'Bij wie kan ik terecht'. Hier vind je onder het uitklapmenu 'Studieadviseurs' de digitale afspraakkalender waar je zelf een afspraak kunt inplannen met een studieadviseur. 

Belangrijke regels en procedures

Hieronder vind je meer informatie over een aantal regelingen en procedures waar je mogelijk in het eerste jaar mee te maken krijgt. Ook met vragen over deze onderwerpen kun je bij de studieadviseurs terecht.