Opleidingsintroductie

De introductieweek

Ieder jaar starten er 225 nieuwe studenten die we in de eerste week van de studie op een gezellige manier met elkaar en de faculteit kennis laten maken. Tijdens de introductie ontmoet je medestudenten, tutoren, toekomstig docenten en leer je meer over de opleiding zelf.

Je krijgt veel praktische informatie te horen en er worden sociale activiteiten en rondleidingen georganiseerd zodat je direct je weg leert vinden op onze faculteit. 

K.I.C.K. Start

Naast de algemene opleidingsintroductie biedt de opleiding Diergeneeskunde ook een 2-daags pre-introductieprogramma aan voor toekomstige studenten die de stap naar de universiteit om wat voor reden dan ook als spannend ervaren. Het programma is erop gericht een eerste indruk te krijgen van wat het betekent om student te zijn bij de faculteit Diergeneeskunde, en om je hier thuis en welkom te voelen. Thema’s als 'stress en ontspanning', ‘leren studeren’ en ‘Student zijn, hoe werkt dat eigenlijk?’ passeren gedurende deze twee dagen de revue. Groepjes van 5 à 6 studenten worden gekoppeld aan een ouderejaarsstudent die jullie gedurende de tweedaagse zal begeleiden tijdens de verschillende activiteiten.

    K.I.C.K. Start Aftermovie