Praktische zaken voordat je start met je studie

Solis-ID en wachtwoord

Je hebt inmiddels van de Universiteit een email gehad met je Solis-ID en wachtwoord. Je Solis-id is je gebruikersnaam. Deze geeft je (in combinatie met je wachtwoord) toegang tot alle digitale voorzieningen van de Universiteit Utrecht. Weet je niet (meer) wat je Solis-id is? Neem dan contact op met de ICT Servicedesk.

Laptop

Om het onderwijs goed te kunnen volgen heb je een laptop nodig. Je leest hier aan welke eisen je laptop moet voldoen. 

Kluisje

De faculteit stelt voor alle bachelor studenten een kluisje ter beschikking. Je vindt deze kluisjes in de hal van het Androclusgebouw. Daarin kun je waardevolle spullen - bijvoorbeeld je laptop - veilig opbergen. Je ontvangt tijdens de introductieweek inforrmatie over het gebruik van je kluisje.

Boeken en andere studiematerialen

Boeken

In het onderwijs wordt gebruik gemaakt van boeken en andere studiematerialen zoals studiewijzers en readers. 

Je bestelt je boeken en andere studiematerialen voor het 1e semester via de website van de Diergeneeskunde Studentenkring (D.S.K.). Door eerst lid te worden van de D.S.K. ontvang je korting op de aanschaf van je boeken. Het lidmaatschap voor de D.S.K. is het 1e jaar gratis en de daaropvolgende jaren € 7,95 per jaar. De boeken worden na betaling bij je thuis afgeleverd door Studystore.

Readers en studiewijzers

Veel gedrukte studiewijzers en readers voor het 1e semester kun je bestellen via de website van de D.S.K. We raden je aan pas na 10 augustus readers en studiewijzers te bestellen, voor die tijd kan het zijn dat nog niet alles is aangeleverd bij de drukker. Alle readers en studiewijzers worden digitaal aangeboden via Blackboard. Ook na 10 augustus zijn niet alle readers in gedrukte versie te bestellen. Na betaling worden de studiematerialen bij je thuis afgeleverd door Xerox. 

Boeken lenen en digitale boeken

Veel studieboeken die op de boekenlijst voor Diergeneeskunde staan zijn te leen bij de Universiteitsbibliotheek (de collectie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht is te vinden in WorldCat). Ook zijn er boeken aanwezig in het Studielandschap van het Androclus voor gebruik op locatie. Daarnaast zijn een aantal boeken digitaal beschikbaar. Bekijk hier de digitaal beschikbare boeken: Diergeneeskunde Studieboeken online: Bachelor 1

Eerstejaarspakket

In de D.S.K.-winkel op de faculteit kun je terecht voor de aanschaf van je eerstejaarspakket. De D.S.K.- winkel verkoopt daarnaast ook andere boeken, posters en materialen.

Studievereniging D.S.K.

Voor veel studenten is de studievereniging D.S.K. een trefpunt buiten het onderwijs. De D.S.K. organiseert gedurende het academisch jaar verschillende activiteiten met als opzet: voor elk wat wils. Zo worden er educatieve lezingen, workshops en symposia georganiseerd, maar zijn er ooksportieve en gezellige activiteiten, waarbij men elkaar beter kan leren kennen. In het introductieboekje, dat je in augustus van de D.S.K. ontvangt, vind je meer praktische informatie en je leest er hoe je je kunt aanmelden. 

DTP-vaccinatie 

Omdat je tijdens de studie in contact komt met dieren en hun leefomgeving, wordt aanbevolen de vaccinatie tegen tetanus goed bij te houden. In de maand september stelt de faculteit, eenmalig en gratis, eerstejaars studenten in de gelegenheid om een DTP-vaccinatie te krijgen. Begin september ontvang je hierover aanvullende informatie per email. 

Collegegeld

Lees meer over het betalen van collegegeld en andere geldzaken onder Geldzaken.