Praktische zaken bij de start

Solis-ID en wachtwoord

Je hebt inmiddels van de Universiteit een email gehad met je Solis-ID en wachtwoord. Je Solis-id is je gebruikersnaam. Deze geeft je (in combinatie met je wachtwoord) toegang tot alle digitale voorzieningen van de Universiteit Utrecht. Weet je niet (meer) wat je Solis-id is? Neem dan contact op met de ICT Servicedesk.

Rooster

In de bachelor ontvang je ieder jaar een persoonlijk onderwijsnummer. Je ontvangt je onderwijsnummer tijdens de introductieweek. Met je onderwijsnummer kun je via MyTimetable, de roosterwebsite van de Universiteit Utrecht, je persoonlijke rooster bekijken.

Meer over roosters

Wifi op de Universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht beschikt in de meeste gebouwen over een eigen draadloos netwerk (wifi): 'Utrecht University'.

Laptop

Om het onderwijs goed te kunnen volgen heb je een laptop nodig. Je leest hier aan welke eisen je laptop moet voldoen. 

Kluisje

De faculteit stelt voor alle bachelor studenten een kluisje ter beschikking. Je vindt deze kluisjes in de hal van het Androclusgebouw. Daarin kun je waardevolle spullen - bijvoorbeeld je laptop - veilig opbergen. Je ontvangt tijdens de introductieweek informatie over het gebruik van je kluisje.

DTP-vaccinatie 

Omdat je tijdens de studie in contact komt met dieren en hun leefomgeving, wordt aanbevolen de vaccinatie tegen tetanus goed bij te houden. In de maand september stelt de faculteit eerstejaarsstudenten (eenmalig gratis) in de gelegenheid om een DTP-vaccinatie te krijgen. Begin september ontvang je hierover aanvullende informatie per email. 

Meer informatie

Boeken en andere studiematerialen

In het onderwijs wordt gebruik gemaakt van boeken en andere studiematerialen zoals studiewijzers en readers. 

Boeken

Je bestelt je boeken en andere studiematerialen voor het 1e semester via de website van de Diergeneeskunde Studentenkring (D.S.K.). Door eerst lid te worden van de D.S.K. ontvang je korting op de aanschaf van je boeken. Het lidmaatschap voor de D.S.K. is het 1e jaar gratis en de daaropvolgende jaren € 7,95 per jaar. De boeken worden na betaling bij je thuis afgeleverd door Studystore. Alle readers worden digitaal aangeboden via Blackboard.

Boeken bestellen

Boeken lenen en digitale boeken

Veel studieboeken die op de boekenlijst voor Diergeneeskunde staan zijn te leen bij de Universiteitsbibliotheek (de collectie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht is te vinden in WorldCat). Ook zijn er boeken aanwezig in het Studielandschap van het Androclus voor gebruik op locatie. Daarnaast zijn een aantal boeken digitaal beschikbaar. Bekijk hier de digitaal beschikbare boeken: Diergeneeskunde Studieboeken online: Bachelor 1

Eerstejaarspakket

In de D.S.K.-winkel op de faculteit kun je terecht voor de aanschaf van je eerstejaarspakket. De D.S.K.- winkel verkoopt daarnaast ook andere boeken, posters en materialen.

Studievereniging D.S.K.

Voor veel studenten is de studievereniging D.S.K. een trefpunt buiten het onderwijs. De D.S.K. organiseert gedurende het academisch jaar verschillende activiteiten met als opzet: voor elk wat wils. Zo worden er educatieve lezingen, workshops en symposia georganiseerd, maar zijn er ook sportieve en gezellige activiteiten, waarbij men elkaar beter kan leren kennen. In het introductieboekje, dat je in augustus van de D.S.K. ontvangt, vind je meer praktische informatie en je leest er hoe je je kunt aanmelden. 

Collegegeld

Lees meer over het betalen van collegegeld en andere geldzaken onder Geldzaken.

Wonen in Utrecht

Lees meer over woonruimte zoeken, huurprijs checken en een verhuischecklist op de centrale studentensite.