Praktische zaken bij de start

Tetanus vaccinatie 

Omdat je tijdens de studie in contact komt met dieren en hun leefomgeving, wordt aanbevolen de vaccinatie tegen tetanus goed bij te houden. In de maand september stelt de faculteit eerstejaarsstudenten (eenmalig gratis) in de gelegenheid om een vaccinatie te krijgen. Het vaccin dat gegeven wordt is Revaxis, een combinatie vaccin tegen difterie, tetanus en polio. Je ontvangt hierover aanvullende informatie per email bij de start van je studie.

Je kunt je als eerstejaars student Diergeneeskunde aanmelden voor de vaccinatie via onderstaand formulier. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 4 september 2023 12.00 uur. 

Aanmelden tetanus vaccinatie - september 2023

Boeken en andere studiematerialen

In het onderwijs wordt gebruik gemaakt van boeken en andere studiematerialen zoals studiewijzers en readers. 

Boeken kopen

Je bestelt je boeken en andere studiematerialen voor het 1e semester via de Diergeneeskunde Studentenkring (D.S.K.). Door eerst lid te worden van de D.S.K. ontvang je korting op de aanschaf van je boeken. Sommige boeken die je kunt bestellen worden ook digitaal aangeboden. Het lidmaatschap voor de D.S.K. is het 1e jaar gratis en de daaropvolgende jaren € 7,95 per jaar. Alle readers worden digitaal aangeboden via Blackboard. 

Boeken bestellen

Boeken lenen en digitale boeken

Veel studieboeken die op de boekenlijst voor Diergeneeskunde staan zijn te leen bij de Universiteitsbibliotheek (de collectie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht is te vinden in WorldCat). Ook zijn er boeken aanwezig in het Studielandschap van het Androclus voor gebruik op locatie. Daarnaast zijn een aantal boeken digitaal beschikbaar. Bekijk hier de digitaal beschikbare boeken: Diergeneeskunde Studieboeken online: Bachelor 1

Eerstejaarspakket

In de D.S.K.-winkel op de faculteit kun je terecht voor de aanschaf van je eerstejaarspakket. Hierzin zitten een fonendoscoop, een snijset, een thermometer, een metabole kaart, een percussiehamer, een plessimeter en een boekje over Laboratorium diagnostiek. De D.S.K.- winkel verkoopt daarnaast ook andere boeken, posters en materialen.

Meer praktische zaken 

Tijdens je studie maak je gebruik van diverse digitale voorzieningen, zoals Blackboard en OSIRIS. Je kunt hierop inloggen met je persoonlijke Solis-Id en wachtwoord. Ook op de computerwerkplekken op de universiteit meld je je aan met je Solis-id.

Solis-id

Je ontvangt van de Universiteit een email met je Solis-ID en wachtwoord. Je Solis-id is je gebruikersnaam. Deze geeft je (in combinatie met je wachtwoord) toegang tot alle digitale voorzieningen van de Universiteit Utrecht. Weet je niet (meer) wat je Solis-id is? Neem dan contact op met de ICT Servicedesk.

Rooster

In de bachelor ontvang je ieder jaar een persoonlijk onderwijsnummer. Je ontvangt je onderwijsnummer tijdens de introductieweek. Met je onderwijsnummer kun je via MyTimetable, de roosterwebsite van de Universiteit Utrecht, je rooster bekijken.

Meer over roosters

Wifi

De Universiteit Utrecht beschikt in de meeste gebouwen over een eigen draadloos netwerk (wifi): 'Utrecht University'.

Laptop

Om het onderwijs goed te kunnen volgen heb je een laptop nodig. Je leest hier aan welke eisen je laptop moet voldoen. 

Kluisje

De faculteit stelt voor alle bachelor studenten een kluisje ter beschikking. Je vindt deze kluisjes in de hal van het Androclusgebouw. Daarin kun je waardevolle spullen - bijvoorbeeld je laptop - veilig opbergen. Je ontvangt tijdens de introductieweek informatie over het gebruik van je kluisje.

Collegegeld

Lees meer over het betalen van collegegeld en andere geldzaken onder Geldzaken.

Wonen in Utrecht

Lees meer over woonruimte zoeken, huurprijs checken en een verhuischecklist op de centrale studentensite. 

Huidig D.S.K. Bestuur

Studievereniging D.S.K.

Voor veel studenten is de studievereniging D.S.K. een trefpunt buiten het onderwijs. De D.S.K. organiseert gedurende het academisch jaar verschillende activiteiten met als opzet: voor elk wat wils. Zo worden er educatieve lezingen, workshops en symposia georganiseerd, maar zijn er ook sportieve en gezellige activiteiten, waarbij men elkaar beter kan leren kennen. In het introductieboekje, dat je in augustus van de D.S.K. ontvangt, vind je meer praktische informatie en je leest er hoe je je kunt aanmelden.