Vrije tijd en studentenleven

De diergeneeskundige studenten kring (D.S.K.)

De Diergeneeskundige Studenten Kring (D.S.K.) is de studievereniging van de faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Vrijwel iedere student Diergeneeskunde is vanaf het eerste jaar lid. Wil je lid worden of meer weten, ga naar de website van D.S.K.: www.dskonline.nl.
D.S.K. heeft een groot aantal commissies en bijzondere afdelingen die veel activiteiten organiseren. Meedoen kan!

Capita selecta commissie diergeneeskunde

In de Capita Selecta Commissie Diergeneeskunde (CSCD) werken studieverenigingen van Diergeneeskunde samen om je te stimuleren aan activiteiten deel te nemen. Door deel te nemen aan bijvoorbeeld symposia, lezingen, cursussen of excursies blijf je op de hoogte van wat er op het gebied van de diergeneeskunde speelt en bereid je je voor op ‘life-long-learning’. Wil je meer weten, ga naar de website van CSCD: www.capitaselecta-dgk.nl.

Diverse verenigingen en stichtingen

Je kunt ook lid worden van een van de andere verenigingen of stichtingen van Diergeneeskunde:

  • Archaeopteryx (www.archaeopteryx-online.com) studievereniging gericht op vogels en bijzondere dieren.
  • Diergeneeskunde Outdoor Event (www.diergeneeskundeoutdoorevent.nl); organiseert jaarlijks een educatieve en gezellige buitendag voor dierenliefhebbers van jong tot oud!
  • Veterinaire Studenten Rijvereniging ‘De Solleysel’ (www.solleysel.nl); paardrijvereniging.
  • Stichting Diergeneeskunde in Ontwikkelingssamenwerking ‘DIO’ (www.wp.dio.nl); stichting biedt steun en advies op het gebied van dierlijke gezondheid en veehouderij.
  • Hygieia (www.voormensendier.nl); studievereniging op het gebied van volksgezondheid en dierwelzijn.
  • VHiVer (www.vhiver.nl); studievereniging gericht op paardengebied.
  • Veterinaire Vee Fokkers Club ‘De Uithof’ (www.veefokkers.com); studievereniging die alle aspecten van de landbouwhuisdierensector belicht.

Gezelligheidsverenigingen

De gezelligheidsverenigingen in Utrecht zijn voor alle studenten van de Universiteit Utrecht of de Hogeschool Utrecht. Binnen een vereniging zijn er jaarclubs en disputen. Zo zijn er ook een aantal veterinaire disputen. Dit zijn Cerberus (USC), Mastitis (UVSV), VDU (Unitas) en het VDV (Veritas).