Kies een master

De bacheloropleiding Diergeneeskunde is een brede opleiding en vormt de basis voor een vervolgopleiding op diergeneeskundig of biomedisch gebied. Er zijn ook mogelijkheden op het gebied van de Life Sciences bij bijvoorbeeld de Graduate School of Life Sciences van de Universiteit Utrecht. Centraal in deze opleidingen staat de gezondheid van mensen en dieren en de invloed daarvan op het milieu. In de bacheloropleiding Diergeneeskunde word je niet opgeleid voor een specifieke functie op de arbeidsmarkt. Met je bachelordiploma op zak kun je verder studeren en een masteropleiding doen. Hiermee specialiseer je je verder in het vakgebied van jouw keuze.

Master Diergeneeskunde

Tijdens de master Diergeneeskunde word je in 3 jaar opgeleid tot een breed inzetbare dierenarts die over de juiste competenties en veterinaire kennis beschikt. Je weet welzijn en diergezondheid te plaatsen binnen het grotere geheel en weet je kennis in te zetten om zowel de gezondheid van het dier als ook die van de mens en zijn leefomgeving te verbeteren. Binnen de opleiding heb je ruim de mogelijkheid om keuzevakken, coschappen en eerstelijns praktijkstages (extern) te volgen. Ook is er gedurende de gehele master aandacht voor individuele competentieontwikkeling en zijn er mogelijkheden voor het volgen van cursussen bij partneruniversiteiten.

Binnen de master word je opgeleid tot een breed inzetbare dierenarts die over de juiste competenties en veterinaire kennis beschikt. Je weet welzijn en diergezondheid te plaatsen binnen het grotere geheel en weet je kennis in te zetten om zowel de gezondheid van het dier als ook die van de mens en zijn leefomgeving te verbeteren. Ook na het afronden van de master blijf je je een leven lang professioneel ontwikkelen.

Andere mogelijkheden

Om dierenarts te worden, volg je de driejarige master Diergeneeskunde, maar er zijn ook andere masteropleidingen die je met een bachelordiploma Diergeneeskunde kun volgen. Misschien overweeg je wel een van de onderstaande masters.

Toch niet wat je zocht? De Unversiteit Utrecht heeft natuurlijk nog veel meer masteropleidingen. Bekijk ze allemaal op de overzichtspagina.

Bekijk alle masters van de Universiteit Utrecht

Hulp bij je masterkeuze

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een master? Dan kun je voor advies terecht bij de studieadviseur.