Meelopen en werkervaring

Stage of meelopen met een dierenarts

Het is goed om voordat je extern onderwijs gaat volgen in de masterfase, al eens een keer kennis hebt gemaakt met het toekomstige werkveld van de dierenarts. Niet alleen om je te onderscheiden op je cv, maar ook omdat je zo ontdekt welke kwaliteiten je in huis hebt en wat je wel en niet leuk vindt.

Eigen initiatief loont

Op dit moment is er helaas (nog) geen stagebank waar extra-curriculaire stages te vinden zijn specifiek voor studenten Diergeneeskunde. Je kunt praktijken of andere werkgevers waar je mee / stage zou willen lopen zelfstandig benaderen. Gebruik ook je netwerk, bijvoorbeeld het netwerk van docenten of via LinkedIn. Ook als het gaat om een stage buiten de praktijk. Eigen initiatief loont vaak. Bij de D.S.K. is een stagemap te vinden, waar praktijken in staan die je kunt benaderen voor een stage.

Werkervaring tijdens de studie

Werkgevers wegen relevante ervaring tijdens studie mee in hun beoordeling van een cv. Daarom is het ook een aanrader om tijdens je studie eens te kijken naar extra curriculaire stages, vrijwilligerswerk en/of bijbaantjes die raken aan het vakgebied waar je als dierenarts mee te maken krijgt. Daarbij kun je ook breder denken dan stage lopen bij een dierenartspraktijk.

Heb je bredere interesses?

Je kunt kijken of er interessante stages staan in het stageoverzicht van Career Services. Bedrijven en organisaties plaatsen hierin hun stages en afstudeeropdrachten die geschikt zijn voor studenten van diverse opleidingen.
Extra curriculaire stages kun je meestal niet binnen je opleiding volgen. Wel ontwikkel je vaardigheden en kwaliteiten die breed inzetbaar zijn en breid je je netwerk uit.

Stagedesk - Stichting Studeren & Werken Op Maat (SWOM)

Het SWOM helpt en begeleidt hoogopgeleide jongeren met een functiebeperking naar een passende stage- of werkplek. In september 2020 zijn ze gestart met de Stagedesk, waabij ze studenten met een  functiebeperking (van ADD tot een spierziekte) helpen bij hun zoektocht naar een passende stage. Zowel de student als de werkgever worden begeleid vóór en tijdens de stage. Organisaties waarmee het SWOM samenwerkt zijn onder andere Unilever, Elsevier en KRO-NCRV. Tevens zijn wij zeer actief binnen de Rijksoverheid en bij diverse provincies en gemeenten. De dienstverlening van het SWOM is volledig kosteloos.

Voor meer informatie kun je kijken op de website 'Studeren en werken op maat' of neem contact op via stage@studerenenwerkenopmaat.org