In- en uitschrijven profilering

Heb je een profileringscursus gevonden die je leuk lijkt? Schrijf je hier dan op tijd voor in. Aan welke praktische zaken je moet denken voor je inschrijving lees je terug in onderstaand stappenplan.


Stap 1: Check de inschrijfperiodes

In het studieprogramma van de bachelor zijn twee geplande periodes met profileringsruimte: in jaar 2, periode 4 (15 EC voor cursussen) en in jaar 3, periode 3 (7,5 EC voor de cursussen naast de thesis).

Inschrijfperiodes bachelor Diergeneeskunde 2024-2025

Inschrijven voor:

Profileringscursussen

Periode 3
  • Voorinschrijving*
    Maandag 4 november t/m woensdag 6 november 2024
  • Reguliere inschrijving
    Maandag 11 november  t/m vrijdag 22 november 2024
  • Na-inschrijving
    Maandag 20 en dinsdag 21 januari 2025
Periode 4
  • Voorinschrijving*
    Maandag 27 januari t/m woensdag 29 januari 2025
  • Reguliere inschrijving
    Maandag 3 februari t/m vrijdag 7 februari 2025
  • Na-inschrijving
    Maandag 31 maart en dinsdag 1 april 2025
*

Uitleg over voorinschrijven vind je bij stap 5.

Inschrijfperiodes andere faculteiten en onderwijsinstellingen

De inschrijfperiodes kunnen verschillen per faculteit en onderwijsinstelling. Het is daarom belangrijk om goed te letten op de genoemde inschrijfperiodes. Binnen de UU vind je deze inschrijfdeadlines in Osiris. Neem bij eventuele vragen of onduidelijkheden op tijd contact op met (het studiepunt van) de betreffende faculteit of universiteit.


Stap 2: Check de voorwaarden en bekijk het aanbod

Je hebt verschillende mogelijkheden om je profileringsruimte in te vullen. Op de pagina over profileringsruimte vind je de voorwaarden waaraan je profileringscursus moet voldoen. Op de pagina Aanbod en inspiratie vindt je voorbeelden en meer informatie over het vinden van cursussen. Twijfel je over de voorwaarden? Lees op de pagina over profileringsruimte hoe je, voorafgaand aan de cursus, contact opneemt met de examencommissie voor goedkeuring. 

Naar de profileringspagina
Naar aanbod en inspiratie

Stap 3: Check de ingangseisen

Het is belangrijk om in de cursusomschrijving te controleren of je voldoet aan de ingangseisen en voldoende voorkennis hebt om aan de cursus te beginnen. Dit kun je controleren in de onderwijscatalogus. Neem bij twijfel contact op met de cursuscoördinator.

Naar Osiris

Stap 4: Controleer het timeslot

Om te zorgen dat je de cursus kunt volgen is het belangrijk om te controleren of de cursus qua rooster niet overlapt met andere cursussen die gaat volgen. Binnen de UU worden cursussen van tevoren ingedeeld in timeslots. Het timeslot van de cursus is te vinden in de onderwijscatalogus. 

Let op: Bij de faculteit Diergeneeskunde worden de reguliere cursussen niet geroosterd in het timeslot model, maar de profileringscursussen wel.


Stap 5: Inschrijven of uitschrijven

Zonder inschrijving kun je geen onderwijs volgen, dus zorg dat je je op tijd inschrijft. De bachelor profileringscursussen bij Diergeneeskunde werken met voorinschrijven en een reguliere inschrijfperiode.


Stap 6: Resultaat laten verwerken

Alle cursussen op de pagina Aanbod en inspiratie zijn goedgekeurd door de examencommissie en worden na afronding automatisch in je examenprogramma geplaatst. Hiervoor hoef je geen contact met de examencommissie op te nemen. 

Voor andere profileringscursussen neem je na afronding opnieuw contact op met de examencommissie voor het verwerken van de cursus in in je examenprogramma. Vermeld in je mail in ieder geval: 

  • de volledige naam van de cursus en de cursuscode;
  • de cursusomschrijving welke je kunt kopiëren uit de onderwijscatalogus; 
  • na afronding van de cursus: het behaalde resultaat en de toetsdatum.

Houd er rekening mee dat voor de verwerking van het cursusresultaat buiten de UU én buiten EduXchange een cijferlijst inclusief handtekening/stempel van de instelling vereist is.

Contact

Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact op via bachelor.dgk@uu.nl.