Publiek toegankelijke locaties zijn vanaf 4 november 22.00 uur gesloten. Dit geldt onder andere voor openbare bibliotheken. De twee vestigingen van onze universiteitsbibliotheek zijn geen publiek toegankelijke locaties en belangrijk voor onderwijs en onderzoek. Daarom blijven deze open. Studieplekken in de bibliotheken blijven op reservering beschikbaar voor studenten. 

Studenten kunnen studieplekken boeken op:

  • maandag t/m vrijdag:
    8.30 - 22.30 uur
  • zaterdag en zondag:
    10.00 - 22.30 uur

 

Uitbreiding beschikbare studieplaatsen Universiteitsbibliotheek

Vanwege het coronavirus zijn er minder studieplekken in de universiteitsbibliotheek dan gewoonlijk. In totaal 191 in de Universiteitsbibliotheek USP en 95 in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad.

De studieplekken zijn te reserveren voor studenten van de Universiteit Utrecht in Resource Booker. Boeken kan maximaal één week vooruit. 

Studieplek gereserveerd maar verhinderd? Cancel dan a.u.b. je boeking. Dit kun je telefonisch (030 - 253 61 15) doen vanaf 9.00 uur (in het weekend vanaf 10:00 uur) of via e-mail. Wanneer je je 30 minuten na aanvang van het gereserveerde tijdsslot nog niet hebt gemeld in de bibliotheek, dan wordt de gereserveerde plek vrijgegeven.

Studieplekken in overige gebouwen

Naast de studieplekken op reservering in de universiteitsbibliotheken, zijn er in veel gebouwen ook studieplekken voor studenten. Deze studieplekken zijn bedoeld voor studenten die tijd tussen colleges of bijeenkomsten moeten overbruggen. Dat betekent dat deze plekken niet zijn bedoeld om af te spreken voor groepswerk met medestudenten. Werk daarom online aan groepsopdrachten of zoek een alternatieve plek, bijvoorbeeld een picknickbank buiten.

Je kunt alleen studiewerkplekken gebruiken waarbij de coronamaatregelen zijn aangegeven. 

Studieplekken voor studenten die thuis niet kunnen studeren

Iedere student kan op reservering gebruik maken van de aangewezen studiewerkplekken in de bibliotheek. Voor studenten die thuis door omstandigheden niet kunnen studeren zijn er door alle faculteiten extra studieplekken gecreëerd in het Utrecht Science Park en in de Binnenstad. Studenten die in aanmerking willen komen voor een dergelijke studieplek, kunnen hierover overleggen met hun eigen studieadviseur.

Advies: draag een mondkapje als je je door het gebouw verplaatst. Als je op je studieplek bent, kun je deze afzetten.