We willen het onderwijs dat nu op locatie is toegestaan, met maximaal 75 personen per ruimte, ook echt zoveel mogelijk op locatie laten doorgaan. 

Vanwege deze beperking is het nog steeds nodig om ook hybride en online onderwijs in te roosteren, naast het onderwijs op locatie. Opleidingen bepalen zelf op welke manier de vakken worden aangeboden.

Waar (hoor)colleges met meer dan 75 personen geroosterd zijn (we zijn in de roostering uitgegaan van een maximum van honderd), geldt dat de opleidingen zelf bepalen hoe ze dit oplossen en hierover informeren ze de studenten. Er wordt gewerkt met diverse oplossingen, bijvoorbeeld iedere week een ander deel van de studenten op locatie of het omzetten naar een online hoorcollege. 

In onderwijsruimten zijn een mondkapje en 1,5 meter afstand houden niet verplicht. Het kan wel zijn dat een medestudent of docent vraagt om dit toch te doen. Dan geef je hier gehoor aan.

Aanwezigheidsplicht

Bij hoorcolleges geldt geen aanwezigheidsplicht. Voor werkcolleges en practica verschilt de situatie. Is er een aanwezigheidsplicht? Soms kun je online meekijken via Microsoft Teams, soms kun je een vervangende opdracht maken. Soms lukt dat helaas niet en is geen vervanging mogelijk. Ook is er soms een maximum aantal bijeenkomsten dat je mag missen, omdat je anders niet aan de leerdoelen van de cursus voldoet. Neem bij vragen over de aanwezigheidsplicht contact op met je docent en met je studieadviseur als je bang bent studievertraging op te lopen.

In principe wordt het onderwijs vanaf weer op locatie gegeven en niet op afstand. Er zijn echter ook enkele opleidingen die ervoor hebben gekozen om het onderwijs (ook) op afstand te geven. In dat geval kun je deelnemen aan dit onderwijs. Of jouw opleiding dit aanbiedt, kun je navragen bij je opleiding of vinden op de website van je opleiding.

Indien je gezondheid het niet toelaat om naar het onderwijs (met aanwezigheidsplicht) te komen, neem dan contact op met je studieadviseur. 

Wij begrijpen dat er studenten zijn die zich, ondanks de coronamaatregelen, zorgen maken over gezondheidsrisico’s. Voor hen geldt dat zij het bespreken met hun studieadviseur als zij, vanwege hun gezondheid, niet bij het onderwijs (met aanwezigheidsplicht) op locatie kunnen zijn. 

Bekijk de informatie over risicogroepen op de site van het RIVM.

Als je ziek bent of corona-gerelateerde klachten hebt, kom je niet naar de universiteit. Neem je verantwoordelijkheid en laat je meteen testen. Je kunt een zelftest doen als je milde klachten hebt. Deze vraag je eenvoudig gratis online aan of haal je af bij de recepties van onze gebouwen. Bij een positieve zelftest, ernstige klachten of koorts laat je je testen bij de GGD. Is de uitslag van de zelftest of de test bij de GGD negatief? Dan mag je naar de universiteit. Zie ook de coronacheck op de website.

Kijk bij je opleiding om te zien hoe je je ziek meldt.

Eenmalig afwezig

Ben je eenmalig afwezig? Meld je dan bij je cursuscoördinator. Als je vanwege het coronavirus langdurig geen onderwijs op locatie kunt volgen, meld je je bij je studieadviseur.

Als je vanwege ziekte of quarantaine een toets mist, behoud je je toetskansen. Docenten proberen inhaaltoetsen zo snel mogelijk te plannen.

Kijk bij je opleiding om te zien wat de procedure is.

Langdurig afwezig (meer dan twee weken)

Bespreek dit met je studieadviseur. Ook kun je contact opnemen met je docenten.

Als je vanwege ziekte of quarantaine een toets mist, behoud je je toetskansen. Docenten proberen inhaaltoetsen zo snel mogelijk te plannen.

Kijk bij opleiding voor meer informatie.

Kun je langere tijd door corona niet fysiek aanwezig zijn bij werkgroepen of practica?

Als je de werkgroep of het practicum wel online kunt bijwonen: Bespreek dit met je studieadviseur en je docenten. Je kunt eventueel een medestudent vragen Microsoft Teams voor je aan te zetten bij de werkgroep/het practicum. En misschien kun je in een andere week meedoen aan de werkgroep of het practicum van een andere (werk)groep.

Als je de colleges niet online kunt volgen: Neem contact op met je docent.

Heb je een specifieke reden om al voor de kerstvakantie naar je thuisland te gaan (bijvoorbeeld bij een quarantaineplicht in je thuisland), dan neem je contact op met je studieadviseur.