Het onderwijs op locatie gaat door, zónder 1,5 meter afstand maar met maximaal 75 personen in een ruimte. 

Vanwege deze beperking is het nog steeds nodig om ook hybride en online onderwijs in te roosteren, naast het onderwijs op locatie. Opleidingen bepalen zelf op welke manier de vakken worden aangeboden.

Waar (hoor)colleges met meer dan 75 personen geroosterd zijn (we zijn in de roostering uitgegaan van een maximum van honderd), geldt dat de opleidingen zelf bepalen hoe ze dit oplossen en hierover informeren ze de studenten. Er wordt gewerkt met diverse oplossingen, bijvoorbeeld iedere week een ander deel van de studenten op locatie of het omzetten naar een online hoorcollege. 

In principe wordt het onderwijs vanaf weer op locatie gegeven en niet op afstand. Er zijn echter ook enkele opleidingen die ervoor hebben gekozen om het onderwijs (ook) op afstand te geven. In dat geval kun je deelnemen aan dit onderwijs. Of jouw opleiding dit aanbiedt, kun je navragen bij je opleiding of vinden op de website van je opleiding.

Indien je gezondheid het niet toelaat om naar het onderwijs (met aanwezigheidsplicht) te komen, neem dan contact op met je studieadviseur. 

Wij begrijpen dat er studenten zijn die zich, ondanks de coronamaatregelen, zorgen maken over gezondheidsrisico’s. Voor hen geldt dat zij het bespreken met hun studieadviseur als zij, vanwege hun gezondheid, niet bij het onderwijs (met aanwezigheidsplicht) op locatie kunnen zijn. 

Bekijk de informatie over risicogroepen op de site van het RIVM.

Ben je eenmalig afwezig? Meld je dan bij je cursuscoördinator. Als je vanwege het coronavirus langdurig geen onderwijs op locatie kunt volgen, meld je je bij je studieadviseur.

Dreig je een toets te missen omdat je in quarantaine moet of kort ziek bent, neem dan contact op met de examencommissie van je opleiding. Bij sommige faculteiten wend je je tot het onderwijssecretariaat.

Kijk op de studentensite van je opleiding wat de procedure is.