1. Wie mag een aanvraag indienen?
Iedereen die een activiteit organiseert dat bijdraagt aan de doelstelling van het NPO-project: het herstellen van door corona veroorzaakte vertragingen bij UU-studenten op cognitief en sociaal-emotioneel gebied en op het gebied van welbevinden.
2. Waar kun je het geld aanvragen?
Via de formulieren op deze pagina kun je een aanvraag indienen.
3. Wat als je nog geen uitgewerkt plan hebt, maar alleen een idee?
Je idee kun je insturen via de ideeënbus. Binnenkort komen op verschillende fysieke plekken op de UU ideeënboxen met een QR-code, zodat medewerkers en studenten ook op locatie gestimuleerd worden om hun ideeën in te sturen. Als student kun je ook via brainstormsessies die het projectteam NPO organiseert door het jaar heen je ideeën kenbaar maken. Kijk bij 'Studenten gezocht' of er binnenkort een brainstorm wordt georganiseerd.
4. Kun je het geld ook gebruiken voor al bestaande activiteiten?
Ja, dat kan. Mits het geld gebruikt wordt om bestaande activiteiten te versterken. Een voorbeeld: organiseert jouw faculteit altijd al meeloopdagen voor aanstaande studenten? Dan kun je geen geld aanvragen voor deze meeloopdagen. Wil jij extra meeloopdagen gaan organiseren, omdat het animo onder aanstaande studenten groter is dan in andere jaren (omdat studenten het bijvoorbeeld vanwege corona ook niet eerder hebben kunnen doen) en heb je hier onvoldoende middelen voor? Dan zou je bij NPO een verzoek kunnen indienen.
5. Moet een aanvraag altijd vooraf plaatsvinden of mag dit ook achteraf?
Een aanvraag dien je in principe vooraf in, maar in overleg kan hiervan worden afgeweken.
6. Moet het om een eenmalige activiteit gaan?
Nee, het hoeft niet om een eenmalige activiteit te gaan. De activiteit mag ook meerdere keren plaatsvinden. Als het echter om een activiteit of plan gaat dat ook ná het NPO-project wordt voortgezet, moet duidelijk aangegeven worden hoe je verwacht dit te gaan bekostigen.
7. Wat mag de doorlooptijd van de activiteit zijn?
Dat maakt niet uit, maar vooralsnog eindigt het Nationale Programma Onderwijs na het collegejaar 2022-2023.
8. Hoeveel mag je maximaal aanvragen?
In principe geldt er geen maximumbedrag voor een aanvraag. Het totale budget voor de thema’s 1 en 2 is bijna zes miljoen euro. Daar willen wij zoveel mogelijk studenten mee helpen.
9. Wat is het minimumbedrag dat je kan aanvragen?
Er is geen minimumbedrag. We zijn bezig om een Studentenadviescommissie in te richten voor aanvragen tot 1000 euro.
10. Wat is de deadline voor het aanvragen van een bedrag?
NPO loopt in de collegejaren 2021-2022 en 2022-2023. Alleen aanvragen die uitlopen in 2023 kunnen onder voorwaarden voor dat kalenderjaar geld ontvangen.
11. Hoe verloopt de uitbetaling?
Dit is afhankelijk van de aanvraag en gebeurt in overleg.
12. Hoe vaak moet er worden gerapporteerd, als een aanvraag is goedgekeurd?
Dit is afhankelijk van de looptijd van het project. Dit wordt met elkaar afgesproken. Bij kleinere projecten is één rapportage en verantwoording achteraf voldoende. Voor de rapportages komt een standaardformulier. Dit wordt nog ontwikkeld. Contactpersonen van projecten die al gestart zijn, worden hierover geïnformeerd.
13. Wat is nodig voor de verantwoording van een projectaanvraag?
Dit is afhankelijk van de grootte van het project. De financiële verantwoording hoeft in ieder geval niet op detailniveau, maar een onderscheid tussen personele inzet en materiaal is wel van belang. Tevens is het van belang dat duidelijk is wat de eigen bijdrage van de aanvrager voor het project is. Ook willen wij weten hoeveel studenten worden geholpen met het project. Het ministerie vraagt hierom in de eindrapportage straks. Voor de verantwoording komt een standaardformulier.
14. Is er een vooraf vastgestelde verdeling per faculteit?
Op dit moment denken wij dat een verdeling per faculteit niet nodig is.
15. Wat is de rol en input van studenten?
Studenten worden op allerlei manieren betrokken bij NPO en worden van harte uitgenodigd om mee te werken aan en mee te denken over projecten en initiatieven. Je kunt subsidie aanvragen, ideeën indienen of deelnemen aan brainstorms: kijk bij 'Studenten gezocht'.
16. Hoe worden studentenorganisaties betrokken bij het NPO-programma?
Zij kunnen meedenken, subsidie aanvragen, ideeën insturen etc.: meer informatie.